Ми купили зоопарк

Ми купили зоопарк (We Bought a Zoo / Мы купили зоопарк). Драма. США, 2011. Режисер [Кемерон Кроу->cameron-crowe]. У ролях: [Метт Деймон->matt-damon], [Скарлетт Йохансон->scarlett-johansson], [Томас Гейден Черч->thomas-haiden-chiorch], Колін Форд, Меггі Джонс, Ель Фаннінг, Джон Майкл Хіггінс.

we_bought_a_zoo_poster.jpg

З 23 лютого стрічку “Ми купили зоопарк” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Бенджамін Мі (Деймон), журналіст однієї з лос-анджелеських газет, сам намагається виховувати двох дітей. Він купує старий сільський будиночок на 18 акрах землі, але у будиночка є додаток – зоопарк “Парк тварин Роузмур”, де живуть десятки тварин.

Стрічка базується на мемуарах Бенджаміна Мі “Ми купили зоопарк: Вражаюча правдива історія зоопарку, що розорився, і 200 тварин, які змінили сім’ю назавжди”. Мемуари Мі зацікавили продюсера Джулі Йорн, яка працює на студії “XX сторіччя – Фокс”. Прочитавши мемуари і переглянувши документальний фільм ВВС про життя Бенджаміна, Йорн зустрілася з Мі особисто і умовила його довіритися їй в тому, що саме вона зможе правильно розповісти його історію на екрані.

Отримавши права на екранізацію, продюсер вибрала Алін Брош Маккенну ([“Диявол носить “Прада”->devil-wears-prada], “27 весіль”), щоб адаптувати історію для великого екрану. Щойно перший нарис сценарію був готовий, студія почала пошуки режисера – і ним став Кроу, який вміє змішувати в одному фільмі комедію, драму, сімейне кіно та дух оптимізму. Після зустрічі з Кемероном Йорн зрозуміла, що сюжет його глибоко зворушив: “Було щось таке у прагненні й одержимості Бенджаміна, у чарах і поезії описаного місця, що знайшло відгук у його серці. Образи заговорили з ним як з творцем фільмів”. Кроу ще більше заглибився в оригінальний сюжет, бажаючи розгорнути характер Мі ще ширше, показати його занепокоєння, дати картині більше душі й поезії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *