Примарний вершник-2

Схоже, Штати рішуче взялися за Інтернет-піратство, якщо вже Примарний вершник з екрану погрожує глядачу розплатою за банальне скачування. Про хабарництво і розкрадання державного майна та іноземних позик він чомусь не згадав – але що взяти зі скелета, якого ще й періодично ковбасить?

ghost_rider2_1.jpg

Це не один з “великих” марвелівських фільмів, таких, як [“Перший месник”->captain-america-first-avenger] чи [“Люди Ікс: Перший клас”->x-men-first-class] чи “Месники”, яких усі очікують. Другий “Вершник” не може похвалитися таким бюджетом чи акторським складом (в ньому лише одна зірка – [Кейдж->nicolas-cage], і при цьому питання, чи можна його все ще вважати зіркою після стількох, скажімо так, не дуже успішних стрічок). Спецефекти обмежуються вогнем, цей вогонь вже виходить з усього, чого торкнеться антигерой. Хоча ні, ще з черепом непогано попрацювали – наявність виразного черепу будь-якого кольору завжди дає привід поставити будь-якій стрічці додатковий бал. Цього разу череп чорний і нібито не гірший, ніж у першій частині, з якою ця майже не зв’язана, от тільки поводиться його власник якось зовсім несерйозно і часом відверто блазнює, через що його присутність в кадрі видається анітрохи не страшною чи зловісною – а шкода.

ghost_rider2_2.jpg

І це стосується фільму в цілому – замість того, щоб побудувати навколо настільки незвичного супергероя, так би мовити, напівмістичний моторошний світ, в якому є лише погані і ще гірші (сценарій, в принципі, давав можливість це зробити), автори вирішили розважитися, накидавши гегів на кшталт того, як Вершник поводитиметься у туалеті (це показують двічі – з розрахунком на подвійний регіт). Навіть лиходій Блекаут зі своєю не надто веселою здатністю перетворювати на порох усе, до чого торкнеться, виявляється ще тим жартівником. І коли картина в сюжетному плані намагається імітувати “Термінатора-2”, це теж більше схоже на пародію.

ghost_rider2_3.jpg

З-поміж акторів Кейдж переграє і обличчям, і черепом настільки, що його героя важко сприймати всерйоз. Натомість Джонні Вітворт у ролі Блекаута від не надто серйозного підходу лише виграє: його персонаж жартує, залишаючись загрозливим. Ідріс Елба непогано впорався з роллю ченця-стрільця-алкоголіка, з якого вийшов би кращий головний герой, ніж з Блейза, і вродлива Віоланта Плачідо кадр в жодному разі не псує. В ролі одного з ченців можна впізнати Ламберта, який, як і Кейдж, знав значно кращі часи.

Підсумок: навряд чи це кіно пропустять любителі марвелівської міфології і фани Кейджа, хоча і з них будуть задоволені не всі. Рекомендується сприймати як комедію з вогнем і божевільним чорним черепом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *