Голодні ігри

Голодні ігри (The Hunger Games / Голодные игры). Фантастичний трилер. США, 2012. Режисер Гері Росс. У ролях: [Дженніфер Лоренс->jennifer-lawrence], Лаям Хемсворт, [Джош Хатчерсон->josh-hutcherson], Вуді Харрелсон, Стенлі Туччі, Ленні Кравіц.

hunger_games_poster.jpg

З 22 березня стрічку “Голодні ігри” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Дія відбувається у майбутньому. Деспотична держава щороку влаштовує показові ігри на виживання, за якими в прямому ефірі стежить вся країна. Опинившись на арені смерті, юна Кітніс повинна перемогти усіх своїх конкурентів, в тому числі тих, хто їй небайдужі.

Екранізація першого роману надзвичайно популярної трилогії Сюзанн Коллінз. Ідея книги виникла у Коллінз якось вночі, коли вона перемикала телеканали між реаліті-шоу і програмою новин про війну в Іраку. Іншим імпульсом до написання роману, за словами письменниці, став давньогрецький міф про Мінотавра, чудовисько, що вбивало юнаків і дівчат, яких приводили до нього. В результаті такої дивовижної суміші з’явились “Голодні ігри”, які стали однією з найбільших сенсацій в літературному світі за останні кілька років.

Сюжет екранізації трохи відрізняється від книжкового, але режисер Гері Росс завірив фанатів, що зберіг абсолютну вірність духу твору. На роль Кітніс претендували 30 молодих актрис, серед яких були Хейлі Стейнфелд, Ебігейл Бреслін, Емма Робертс, Сірша Ронан, Хлоя Морец, Ліндсі Фонсека, Емілі Браунінг, Шейлін Вудлі, Кая Скоделаріо. Коли компанія “Ліонсгейт” повідомила, що на роль затвердили Лоренс, реакція фанатів і критиків була доволі суперечливою. Дехто вважав, що образ Кітніс не для цієї акторки, оскільки вона “занадто доросла” і “занадто вродлива”, до того ж блондинка. Щодо того, що 20-річна актриса значно старша за свою героїню, режисер каже наступне: “Ми з Сюзанн багато про це говорили. Вона відвідувала абсолютно всі проби і бачила кожну претендентку, в тому числі і тих, хто був набагато молодшими за Лоренс. Так ось, вік Дженніфер не мав для Сюзанн принципового значення. Навпаки, вона була впевнена у тому, що Кітніс повинна грати не дівчинка-підліток, а доросла дівчина чи навіть молода жінка”.

За роль Гейла, яку отримав Хемсворт, також боролися Дейвід Генрі, Роббі Амел і Дрю Рой. На роль Піта, яка дісталась Хатчерсону, претендували Хантер Перріш, Лукас Тіл, Александр Людвіг та Еван Петерс. Бюджет картини склав 100 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *