Морський бій

Морський бій (Battleship / Морской бой). Фантастичний бойовик. США, 2012. Режисер Пітер Берг. У ролях: [Тейлор Кітч->taylor-kitch], Александр Скарсгард, Ріанна, Бруклін Деккер, Таданобу Асано, [Лаям Нісон->liam-nison].

battleship_poster.jpg

З 19 квітня стрічку “Морський бій” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Люди всієї планети протистоять силі, яка в багато разів перевершує їх за усіма показниками. Головна ж битва розгортається на морі: доля світу цього разу залежить від ВМФ США.

Як і у випадку з [“Трансформерами”->transformers] і [“Солдатом Джо”->g-i-joe], основою фільму стали популярні іграшки фірми Hasbro. У 1984 р. Hasbro викупила компанію Milton Bradley Company і успадкувала кілька популярних ляльок та ігор, в тому числі “Морський бій”. Після успіху “Трансформерів” співробітники фірми ще раз уважно вивчили каталог своєї продукції у пошуках потенційних кіногероїв і зупинились на міжнародному бренді, який успішно продається вже 40 років у 30 країнах світу. В настільній грі “Морський бій” сюжетна складова відсутня, однак, на думку продюсера Скотта Стубера, це перевага, а не недолік: “Коли в основі сценарію лежить комікс або книга, глядач заздалегідь готує себе до того, що може побачити на екрані. У цьому плані нас не стримували жодні межі, тому що ми самі вигадували героїв”.

Режисер Пітер Берг ([“Хенкок”->hancock], [“Королівство”->kingdom]) у дитинстві часто відвідував музей ВМФ разом зі своїм батьком, тому він називає “Морський бій” мрією, що збулася. У підготовчий період постановник подружився з командуванням флоту: морякам дуже сподобалась ідея, що саме флоту доводиться рятувати світ. Команди есмінців були просто у захваті: вперше у стрічці ключовим судном став не авіаносець, який з’являється у кадрі лише для того, щоб показати, як з нього злітає літак з головним героєм. “Морський бій” отримав повну підтримку ВМФ США. Знімальній групі забезпечили доступ до кількох військових кораблів, які стояли на рейді у Перл Харборі, зокрема до есмінців “Хоппер”, “Пребл” та “ Ченг-Хун”. Крім того, кінематографісти змогли вийти на “Ченг-Хуні” у відкрите море і подивитись на корабель у дії. Зйомки велися також на лінкорі “Міссурі”, на якому у 1945 р. японські війська здалися силам союзників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *