Відважна

Відважна (Brave / Храбрая сердцем). Анімація / пригоди. США, 2012. Режисери Марк Ендрюс і Бренда Чепмен. Ролі озвучують: Келлі Макдональд, [Емма Томпсон->emma-thompson], Біллі Конноллі, Джулі Волтерс, Кевін Маккідд, Крейг Фергюсон, Роббі Колтрейн.

brave_poster.jpg

З 21 червня стрічку “Відважна” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Принцеса Меріда, дочка короля Шотландії, хоче сама обирати свій шлях у житті і одного дня відмовляється підкорюватися стародавнім традиціям королівства, кидаючи виклик могутнім кланам. Необережні вчинки дівчини загрожують принести у королівство хаос, і вона вирушає за порадою до ексцентричної чаклунки.

“Відважна” допоможе молоді зрозуміти, як знайти себе у цьому житті, як самим писати книгу власної долі, – вважає режисер 13-го повнометражного спільного проекту студій “Піксар” і “Дісней” Марк Ендрюс. – Меріда намагається довести, що навколишній світ сприймає її зовсім не такою, якою вона є насправді. Справжня хоробрість таїться всередині її”. Один з керівників “Піксар” Джон Ласетер запевняє, що пишається цією картиною, і вважає, що вона ламає практично всі кінематографічні стереотипи.

У візуальному плані стрічка виявилась дуже непростим завданням навіть для спеціалістів “Піксар”. Вогненно-руде кучеряве волосся Меріди і численні складні елементи одягу, починаючи зі звичайних суконь і закінчуючи туніками, кілтами та обладунками, зробили фільм найбільш складним з усіх, над якими працювали аніматори студії.

Знімальна група кілька разів їздила до Шотландії у пошуках місць, де могла б розгорнутись дія захоплюючого пригодницького сюжету. Перша дослідницька експедиція відвідала Туманний Альбіон влітку 2006 р., друга – у жовтні 2007 р. “Можу сказати, що ми дійсно серйозно вивчали місцеву культуру і зокрема легенди, – каже продюсер Кетрін Сарафьян. – Ми зустрічались з багатьма людьми і довго бесідували з ними. Ми їли виключно традиційну місцеву їжу, багато часу проводили на природі, спостерігаючи за тим, як змінюється погода і як вона впливає на ландшафт”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *