Літо. Однокласники. Кохання

Молодіжна романтична комедія – жанр, до якого не слід ставити високі вимоги. Однак французький оригінал даної картини, знятий тим самим режисером, був достатньо вдалим, чому й було зроблено спробу вдруге увійти в ту саму воду. Усі знають, як майже завжди закінчуються подібні спроби.

lol_1.jpg

Кіно ніби й не дуже довге, особливо у порівнянні з кількома блокбастерами, які вийшли на екрани цього літа, але його кінця дочекатись важкувато. Сюжет часто топчеться на місці: герої сваряться, герої миряться, і це практично усе, що відбувається протягом півтори годин. Поїздка в Париж, про яку герої говорять майже увесь фільм, є низкою комічних сценок, сповнених усіх штампів, які американці застосовують до іноземців, – а це дивує, бо режисер – француженка. Романтики у них майже не спостерігається, ніякі сюжетні проблеми у них не вирішуються, і персонажі преспокійно могли тим самим займатись і вдома. І якщо у 2008 р. для французьких глядачів, можливо, було відкриттям те, що підлітки живуть у соціальних мережах, не відриваючись від екранчиків мобілок, то тут це сприймається просто як відверта реклама цих самих мереж (і мобілок), не кажучи вже про те, що текстування не є кіногенічною річчю.

lol_2.jpg

Мабуть, навіть цільовій аудиторії стрічки – дівчатам-підліткам – буде важкувато ідентифікувати себе з головною героїнею, не дуже й схожою на старшокласницю, повністю заглибленою у себе і часом антипатичною. Обмежені драматичні можливості [Сайрус->miley-syrus] ситуацію ніяк не рятують, і в фіналі Лола залишається такою самою, якою була на початку, без жодних ознак дорослішання. Натомість [Мур->demi-moore] вдалося вдихнути життя у теж небездоганно написаний образ матері. У фільмі багато дрібних сюжетних ліній і персонажів, які розважають значно краще, ніж головні герої. Це стосується, наприклад, пошуків кохання білявої подруги Лоли та кумедних друзів героїні Мур, яких зіграли [Джина Гершон->gina-gershon] та Фішер Стівенс.

lol_3.jpg

Підсумок: позбавлена особливого сенсу спроба переробити непоганий французький фільм. Дивитися можна, переважно завдяки Мур та деяким другорядним персонажам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *