Повернення Темного Лицаря

Повернення Темного Лицаря (The Dark Knight Rises / Темный Рыцарь: Возрождение легенды). Бойовик / трилер / драма. США, 2012. Режисер [Крістофер Нолан->christopher-nolan]. У ролях: [Крістіан Бейл->christian-bale], [Енн Гетевей->anne-hathaway], [Том Харді->tom-hardy], [Джозеф Гордон-Левітт->joseph-gordon-lewitt], [Гарі Олдмен->gary-oldman], [Маріон Котіяр->marion-cotilliard], [Майкл Кейн->michael-cain], [Морган Фрімен->morgan-freeman], [Кілліан Мерфі->cillian-murphy], [Метью Модайн->matthew-modine], [Лаям Нісон->liam-neeson].

dark_knight_rises_poster.jpg

З 21 липня стрічку “Повернення Темного Лицаря” можна переглянути у форматі IMAX у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Бетмен (Бейл) змушений повернутися на вулиці Готем-сіті, коли до міста приходить зі своєю армією найманців жорстокий і надзвичайно сильний терорист Бейн (Харді)…

Шукаючи актрису на роль Селіни Кайл, Нолан вів переговори з Рейчел Вайс, Наомі Воттс, Блейк Лайвлі, Наталі Портман, Кірою Найтлі, Таніт Фенікс, Пайпер Пірабо тощо. Врешті-решт він зупинив свій вибір на Енн Гетевей. Акторка старанно готувалась до зйомок: п’ять днів на тиждень робила вправи і вчилась виконувати трюки, після чого півтори години займалась танцями. “Я думала, що моя мета – бути стрункою, але для цієї роботи мені також довелось бути сильною”, – розповідає Гетевей.

Зйомки стрічки почались на початку травня 2011 р. в Індії. Попрацювавши два дні у вежі Мехрангарх у місті Джодхпурі, знімальна група перебралась до Лондона, де всі основні виконавці взяли участь у сцені з поліцейською дільницею та загоном спецназу. Епізоди в маєтку Вейна знімали у Воллатон Холлі в Ноттінгемі. В Шотландії під час зйомок стрибків парашутистів одного з каскадерів вітер поніс у несподіваному напрямку, і він впав на дах будинку, мало не загинувши. У середині липня британські зйомки завершились у комплексі Old Royal Naval College.

У серпні знімальна група працювала у Піттсбургу. В університеті Карнегі Меллон знімали втечу з в’язниці і трюки на мотоциклі. В бізнес-центрі міста підготували майданчики для зйомок піротехніки, автомобільних перегонів та епізодів зі снігом. Потім кінематографісти перебралися до Нью-Йорка. Подейкують, що бюджет фільму перевищив 250 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *