Червоні вогні

Цю стрічку рекламують переважно як трилер про паранормальні явища, хоч це й не зовсім відповідає дійсності. Щоб не видавати спойлери, скажу лише, що паранормального у фільмі дуже небагато. Натомість багато цікавих спостережень щодо особливостей людського сприйняття, саспенсу і доброго акторства.

red_lights_1.jpg

Досить рідко трапляється голлівудське кіно, де усі головні персонажі – дуже розумні й винахідливі люди. Інтелектом значно вище середнього можуть похвалитися як команда, що займається викриттям фальшивих паранормальних явищ та псевдоцілителів, так і шахраї, які у своїх спробах обдурити усіх користуються і простенькою, але ефективною тактикою досвідчених фокусників, і сучасними науковими досягненнями. Навіть персонаж однієї з сестричок Олсен, який на перший погляд здається необов’язковим, запрошеним через симпатичне личко додатком до команди, в якийсь момент демонструє хороші розумові здібності. Що вже тоді казати про незрівнянну [Вівер->sigorney-weaver], яка, граючи людину спостережливу, практичну і дуже нещасну, краде у інших виконавців кожну сцену, в якій з’являється. Хоч у неї не так багато екранного часу, як хотілося б, її персонаж є серцем фільму.

red_lights_2.jpg

[Кілліан Мерфі->cillian-murphy] теж чудово впорався зі своєю роллю: і образ науковця-скептика пасує цьому актору, і в ліричних сценах він виглядає добре. [Де Ніро->robert-de-niro] переконливий у ролі знаменитого екстрасенса, який може бути небезпечним зовсім не через свої здібності. У нього теж не дуже багато сцен, але йому вдалося створити образ, який випромінює у кадрі спокійну загрозу, чого й вимагав сценарій. Запам’ятовується [Джоелі Річардсон->joeli-richardson] у ролі вродливої, але підлуватої асистентки екстрасенса. Якщо щось у картині і розчаровує, хоча й не сильно, то це фінал. Він, взагалі-то, суперечить настрою і попереднім висновкам у фільмі, проте навіть якщо не звертати уваги на це, все одно хотілося б чогось більш несподіваного і при цьому логічного.

red_lights_3.jpg

Підсумок: непоганий трилер з чудовою грою акторського складу. У першу чергу рекомендується не стільки любителям паранормальної “чортівні”, скільки тим, кому буде цікаво спостерігати за процесом викриття шахраїв, що наживаються на людській довірливості.

1 коментар для “Червоні вогні”

  1. В мене клалась думка що Де Ніро не дуже підійшов на цю роль. У нього образ екстрасенса дуже подібний на інші ролі актора Де Ніро – нічого нового та цікавого. Типаж не підходить. Думаю, можна було знайти когось більш автентичного. Як приклад Альфред Моліна міг би підійти краще. Рутгер Хауер теж чудовий кандидат із вогником. Він, між іншим, вже грав сліпого.

    Цікаво
    У фільмі є сцена де у молодого Саймона Сільвера беруть інтерв”ю. Актор у кадрі дуже подібний на Роберта – його звати Eugenio Mira, він режисер із Іспанії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *