Паранорман, або Як приручити зомбі

Паранорман, або Як приручити зомбі (ParaNorman / Паранорман, или Как приручить зомби). Анімація / комедія / жахи. США, 2012. Режисери Кріс Батлер та Сем Фелл. Ролі озвучують: Коді Сміт-Макфі, [Анна Кендрік->anna-kendrik], Таккер Албріцци, Крістофер Мінц-Пласе, Леслі Манн, Джефф Гарлін, Елейн Стрітч, [Кейсі Аффлек->casey-affleck], Бернард Гілл, Темпест Бледзой, Джон Гудмен.

paranorman_poster.jpg

З 23 серпня стрічку “Паранорман” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

11-річний Норман має дивовижний дар: може бачити привидів і розмовляти з ними. Ніхто не вірить у його незвичні здібності. Але одного дня місцевий божевільний попереджає, що невдовзі виконається прокляття чаклунки, яка 300 років тому прокляла людей за те, що засудили її на смерть.

Стрічку створила студія Laika, відома своєю роботою над мультфільмами “Кораліна у країні кошмарів” та “Труп нареченої”, з використанням технології “motion capture”. Процес створення покадрової анімації вимагає виключно тонкої роботи, маніпулювання мініатюрними об’єктами – персонажами, реквізитом, декораціями тощо. Кожний кадр знімають спеціальною камерою. Коли тисячі знімків прокручують один за одним, створюється враження, що і персонажі, і предмети, що їх оточують, рухаються неперервно і плавно. Лялькову анімацію іноді порівнюють з художнім кіно, адже там теж є декорації, які потрібно побудувати і розставити, актори, яких потрібно одягти і правильно освітити, і режисер, який б усе це контролював. Режисер Фелл зізнається, що один зі своїх попередніх мультфільмів він хотів зробити у техніці “motion capture”, але йому довелося зробити вибір на користь комп’ютерної анімації, тому що тоді були недоступні багато технологічних інструментів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *