Патруль

Патруль (End of Watch / Патруль). Поліцейський трилер / драма. США, 2012. Режисер Дейвід Ейр. У ролях: [Джейк Гілленхаал->jake-gyllenhaal], Майкл Пенья, [Анна Кендрік->anna-kendrik], Америка Феррера, Коді Хорн, Френк Грілло, Дейвід Харбор, Кендес Сміт.

end_of_watch_poster.jpg

З 20 вересня стрічку “Патруль” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Тейлор та Завала – молоді поліцейські. Поки вони розбираються з дрібними злочинцями, все йде добре. Але одного дня напарники конфіскують партію наркотиків, які належать великому наркокартелю. З того часу на них починається полювання…

Ейр стверджує, що написав сценарій картини за шість днів. Її основною концепцією стала зйомка подій суб’єктивною камерою, з точки зору героїв-поліцейських. Для цього постановник повісив на акторів працюючі камери, і частина відзнятого ними матеріалу увійшла у стрічку.

Перед зйомками Гілленхаал та Пенья п’ять місяців тренувались – ходили на заняття у поліцейську академію, вчились стріляти, битися, водити машину в екстремальних умовах. Вони також вчились робити усе лівою рукою, тому що у патрульного поліцейського права рука завжди повинна бути наготові поряд з кобурою пістолета. Гілленхаал жартує, що режисер власноруч поголив йому голову перед початком зйомок. “Після тренувань я змінився не лише ззовні, а й зсередини, – запевняє актор. – А ще нам доводилось кілька годин їздити зі справжніми поліцейськими на задньому сидінні, ніби ми злочинці. Це було необхідно, щоб достовірно передати манеру поведінки, вивчити особливі жаргонні вирази”.

Технічним консультантом на проекті був Джеймі Фіцсімонс, який 15 років працював патрульним у Південному Централі і раніше консультував Ейра під час зйомок картини “Королі вулиць” (2008). Фільм зняли на натурі у Південному Централі у липні 2011 р. протягом 22 днів. Бюджет склав 20 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *