Алекс Кросс

Алекс Кросс (Alex Cross / Алекс Кросс). Трилер. США, 2012. Режисер Роб Коен. У ролях: Тайлер Перрі, Метью Фокс, [Рейчел Ніколс->rachel-nichols], Джанкарло Еспозіто, Едвард Бернс.

alex-cross-poster.jpg

З 25 жовтня стрічку “Алекс Кросс” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Алекс Кросс, спеціаліст з психологічних портретів злочинців, намагається вистежити диявольськи хитрого садиста-вбивцю з військовою спецпідготовкою. У свою чергу маніяк починає полювати на дружину детектива…

У 1993 р. автор детективів Джеймс Паттерсон написав перший роман про пригоди темношкірого криміналіста Алекса Кросса, співробітника вашингтонської поліції. З часом Паттерсон створив про Кросса 18 романів. Голівуд вперше зацікавився персонажем наприкінці минулого століття: у 1997 р. Гарі Фледер екранізував роман “Цілуючи дівчат”, віддавши головну роль [Моргану Фрімену->morgan-freeman]. Цей актор зіграв Кросса і в картині “І прийшов павук” (2001), однак оскільки йому тоді було вже 64 роки, наступну серію з ним робити не стали. Після цього Паттерсон почав думати про перезавантаження кіносеріалу. У 2010 р. він та Керрі Вільямсон написали сценарій, поєднавши найбільш виграшні моменти з двох книг: з роману “Я, Алекс Кросс” взяли сюжет, а з роману “Кросс” – головного лиходія, маніяка-вбивцю Майкла Саллівена на прізвисько М’ясник.

Сценарій купила незалежна кінокомпанія QED International. У серпні 2010 р. з’явилось повідомлення, що фільм поставить режисер і сценарист Дейвід Туї, який суттєво змінить сценарій, а головну роль виконає Ідріс Ельба, номінант на “Золотий глобус” за роль детектива у міні-серіалі “Лютер”. Потім півроку була тиша, а у січні 2011 р. на роль Кросса замість Ельби взяли Тайлера Перрі, який знімався у комедіях. Режисерське крісло зайняв Роб Коен, який запросив сценариста Марка Моса, який працював над “І прийшов павук”.

“Звичайно, Ідріс Ельба чудовий актор, але Тайлер Перрі – він просто феноменальний, – заявив продюсер Білл Блок. – Він один з найпопулярніших шоуменів у сучасному шоу-бізнесі. У нього легіон прихильників у дуже різних галузях поп-культури. Коли ми з ним зустрілись з приводу цієї ролі, ми вирішили поглянути на проект свіжим поглядом. Ви побачите такого Тайлера Перрі, якого ще не бачили”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *