Петля часу

Не часто у потоці сучасної голлівудської продукції можна зустріти фантастичний трилер, який не претендує на звання великого блокбастера, натомість пропонує не позбавлені сенсу думки і теорії, однак саме цим є дана стрічка. Додамо до цього чудовий акторський склад – і вийде дійсно вартий уваги фільм.

looper_1.jpg

Перш за все слід відмітити нетрадиційний для розважального кіно “фабрики мрій” образ головного героя. Цинічний, безжалісний, майже порожній всередині кілер, в житті якого, крім роботи, є лише наркотики і бар з дівчатами. Більшість режисерів і акторів не ризикнули б зв’язуватись з настільки непривабливим типом, але [Гордон-Левітт->joseph-gordon-lewitt] та Джонсон зробили маленьке диво, докладно пояснивши, якими обставинами сформований подібний характер, і таким чином змусивши глядача – ні, не співчувати холоднокровному вбивці, але без проблем терпіти його присутність до моменту, коли сюжет починає по-справжньому закручуватись.

looper_2.jpg

Інший цікавий момент пов’язаний з владою теперішнього над майбутнім. Саме це основа більшості цікавих, часом кумедних ідей у картині. Звичайно, подібне зустрічалось і раніше: скажімо, у [“Патрулі часу”->timecop], коли одного з персонажів поранили в обличчя, у його двійника з майбутнього відразу ж з’явився шрам. Однак у “Петлі” є дійсно моторошна сцена, в якій людина з майбутнього на своїй шкірі (і всьому іншому) відчуває, що може трапитись, коли до рук злих людей потрапляє твоя молодша копія. Щоправда, не всі наслідки змін часового потоку добре продумані, і в них можна розшукати діри в логіці, але стрічка більше зосереджується на етичних питаннях, ніж на наукових. Як сказав один з персонажів: “Голова болить від цих часових парадоксів”.

looper_3.jpg

Якщо якийсь елемент фільму і здається хоча б в якійсь мірі зайвим, то це телекінез: через нього ближче до фіналу стрічка починає здаватися більш фантастичною, відірваною від реальності, ніж хотілося б. Причому без нього можна було без особливих проблем обійтись, вигадавши іншу, більш реалістичну примарну загрозу.

Гордон-Левітт чудово впорався із завданням показати поступове пробудження людяності у безнадійній, на перший погляд, людині. Він також доклав помітних зусиль, щоб якомога сильніше нагадувати Вілліса, демонструючи фірмові рухи і вирази обличчя “Міцного горішка”. Часом це створює комічний ефект, але в цілому не відволікає від сюжету. Брюс знаходиться тут у чудовій формі, і в акторському плані, і в плані екшну, більша частина якого дісталась саме йому. Любителі бойовиків з Віллісом отримають від цього фільму усе, про що мріяли, незважаючи на те, що “Петля часу” – аж ніяк не просто “бойовик з Віллісом”. Також слід відмітити виконавиць жіночих ролей, [Блант->emily-blunt] і [Пірабо->piper-pirabo].

Підсумок: дуже якісний фантастичний трилер, з добре знятим екшном, продуманою ліричною лінією і чудовим акторським ансамблем. Рекомендується усім, кому подобається нестандартне розважальне кіно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *