Рейс

Цю стрічку можна назвати найбільш страшним фільмом року. Або принаймні одним з найбільш страшних. Варто тільки вдуматися: пілот пасажирського літака, попиячивши три дні поспіль, заправляється зранку кокаїном, а в польоті ще й примудряється бахнути двісті гоївочки. Воістину – літайте літаками аерофлоту.

flight_1.jpg

З трейлеру може скластися хибне враження, що це фільм-катастрофа. Насправді ж це майже фільм жахів: у цьому фільмі горілка непереможна. З нею не можуть нічого зробити вплив оточуючих, робота, дружба, кохання. І, на відміну від усіх монстрів та гоблінів, вона абсолютно реальна. Для того, щоб врятуватися від неї, головному герою доводиться… але ні, це спойлер.

flight_2.jpg

Головною причиною того, що картина сприймається як справжня трагедія, є чудова гра [Вашингтона->denzel-washington] (хоча ні, найголовніша причина – це поширеність цієї біди у нашій країні, Дензела поставимо на друге місце). З-поміж ролей актора останніх 2-3 років ця здається найбільш емоційною (не дивно, що всі говорять про номінацію на “Оскар”). Вашингтон не боїться виглядати у ній антипатичним: у сценах з п’яними образами він вкрай відразливий. Не менш переконливими вийшли його героїчна боротьба з літаком, непідвладним тверезим пілотам, і не менш героїчна, але безнадійна боротьба з тягою до спиртного.

flight_3.jpg

Знахідкою фільму стала Келлі Райллі, яка створила світлий образ дівчини не без проблем, але з бажанням боротися з ними. Сцена, де вони втрьох з Вашингтоном і блискучим у ролі хворого на рак Джеймсом Беджом Дейлом розмовляють на сходах лікарні, взагалі надає стрічці особливий, дивовижний присмак. [Джон Гудман->john-goodman] дуже добре зіграв друга головного героя: харизма актора і його роль “рятівника” в сюжеті майже маскують факт, що цей друг – з тих, які ведуть тебе за руку до труни. Його протилежністю у картині виступає персонаж Грінвуда, теж переконливо зіграний.

Підсумок: зразок якісної драми (майже трилера) на дуже актуальну, в тому числі (хочеться написати – особливо) для нашої країни, тему. Чудові акторські роботи і точні психологічні спостереження роблять її вартою уваги усіх, хто вже налаштувався на сезон нагород.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *