Знедолені

Знедолені (Les Miserables / Отверженные). Мюзикл / драма. США, 2012. Режисер Том Хупер. У ролях: Х’ю Джекмен, Расселл Кроу, Енн Гетевей, Аманда Сейфрід, Едді Редмейн, Саша Барон-Коен, Гелен Бонем-Картер.

Les-miserables-movie-poster1.jpg

З 7 лютого стрічку “Знедолені” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Франція, 1815 рік. Каторжник Жан Вальжан (Джекмен) здійснює втечу і стає поважним громадянином. Проте поліцейський інспектор Жавер (Кроу) все ж таки вистежує його. Їх шляхи перетнуться знову – під час Паризького повстання 1832 р…

Мюзикл, який базується на сюжеті однойменного роману Віктора Гюго 1862 р., вперше поставили на сцені у 1980 р. З того часу він встиг завоювати неабияку популярність. Вперше екранізувати цей мюзикл намагались у 1988 р. У різні часи проектом цікавились такі відомі режисери, як Алан Паркер і Брюс Бірсфорд. У березні 2011 р. про початок роботи над екранізацією повідомив театральний продюсер Камерон Макінтош, якому належать права на постановку.

На роль Вальжана розглядали лише одну кандидатуру – Джекмена. На роль Жавера, крім Кроу, претендував також Пол Беттані. На роль Фантіни, крім Гетевей, претендували Емі Адамс, Джессіка Біл, Маріон Котіяр, Кейт Вінслет та Ребекка Голл. Роль Козетти мали шанс отримати Емма Вотсон, Шейлін Вудлі, Міранда Косгоув, Емілі Мері Палмер, Лілі Райнхарт, Поршия Даблдей. На роль Епоніни, звідної сестри Козетти, розглядались кандидатури Скарлетт Йохансон, Емілі Браунінг, Гейден Панаттьєрі, Леа Мішель і Еван Рейчел Вуд.

Згідно з вимогою Макінтоша усі актори самі співали свої партії, причому вперше в історії кіно в роботу йшла звукова доріжка зі знімального майданчика, а не студійний запис. Актори слухали музичний супровід у мініатюрних навушниках. Усі вони запевняють, що це значно полегшило їх роботу, тому що вони могли зосередитися на грі, а не на синхронному відкриванні рота “під фанеру”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *