Звичайна справа

Звичайна справа (Zvychaina sprava / Обычное дело). Соціальна трагікомедія. Україна, 2013. Режисер Валентин Васянович. У ролях: Тарас Денисенко, Леся Самаєва, Віталій Лінецький, Семен Фурман.

zvich-sprav.jpg

З 7 лютого стрічку “Звичайна справа” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Лікар Анатолій, якому вже за сорок, вирішує, що настав час почати нове життя – стати вільним поетом. Через свого єдиного друга, Славіка, Анатолій щоразу потрапляє в абсурдні ситуації і врешті-решт втрачає все, що мав…

Повнометражний дебют Васяновича знято за державні кошти. На його створення витратили 800 тисяч доларів, і майже стільки ж пішло на рекламну кампанію. Проект було реалізовано завдяки участі у конкурсі на державне фінансування. Перші гроші кінематографісти отримали у 2008 р., однак після того, як було знято 90% стрічки, наступила економічна криза. В результаті деякі натурні об’єкти, осінні та зимові, довелося знімати через рік чи два.

“Звичайну справу” було показано у конкурсі міжнародного кінофестивалю у Тірані (Албанія) і включено до позаконкурсної програми фестивалю у Кералі (Індія). Міжнародне журі Одеського кінофестивалю оцінило картину як “крок до відродження українського кіно”. Режисер Васянович також отримав нагороду Міжнародної федерації кіноклубів (FICC) “Дон Кіхот”.

1 коментар для “Звичайна справа”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *