Хічкок

Хічкок (Hitchcock / Хичкок). Біографічна драма. США, 2012. Режисер Саша Джервазі. У ролях: [Ентоні Хопкінс->antony-hopkins], [Гелен Міррен->helen-mirren], [Скарлетт Йохансон->scarlett-johansson], Джеймс Д’Арсі, [Джессіка Біл->jessica-biel], Тоні Коллетт, Майкл Вінкотт.

hitchcock_poster.jpg

З 20 лютого стрічку “Хічкок” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Голлівуд, 1959 рік. Знаменитий Альфред Хічкок йде на ризикований експеримент: купує на свій страх і ризик маловідомий роман “Психо” Роберта Блоха, закладає свій будинок, фінансує проект на власні кошти і знімає малобюджетну чорно-білу стрічку…

Стрічка базується на книзі Стівена Ребелло “Альфред Хічкок і зйомки “Психо” (1999). У 2005 р. її хотіли екранізувати на телевізійному каналі Arts & Entertainment Network. У 2007 р. Айвен Рейтман і Том Поллок, власники кінокомпанії The Montecito Picture Company, підписали угоду на створення фільму зі студією “Парамаунт”. Проект розробляли чотири роки, і врешті-решт він перейшов до студії “Фокс”. У листопаді 2011 р. його режисером став Джервазі, автор сценаріїв картин “Кримінальна фішка від Генрі” та [“Термінал”->terminal]. “Хічкок” – його режисерський дебют в ігровому кіно.

Вінкотт створив образ маніяка-вбивці Еда Гейнса, який став прообразом Нормана Бейтса. Цей психопат також був прототипом іншого знаменитого лиходія – Ганнібала Лектера, якого Хопкінс зіграв у трьох фільмах.

Зйомки проходили з 13 квітня до 31 травня 2012 р. у Лос-Анджелесі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *