Оскар-2012

Головного тріумфатора 85-ї церемонії вручення “Оскарів” назвати нелегко. Найкращим фільмом визнали політичний трилер [Бена Аффлека->ben-affleck] [“Операція “Арго”->argo], однак загалом ця стрічка отримала лише три нагороди (також за монтаж і адаптацію літературного першоджерела). Найбільше премій – 4 – цього разу здобув епос [Анга Лі->ang-lee] [“Життя Пі”->life-of-pi] – за режисуру, операторську роботу, музику та візуальні ефекти.

oscar2013_1.jpg

[Денієл Дей-Льюїс->daniel-day-lewis] поставив новий рекорд, отримавши третього “Оскара” за головну чоловічу роль (за [“Лінкольна”->lincoln] [Стівена Спілберга->steven-spielberg], який також нагородили за найкращі декорації). Переможниця серед актрис [Дженніфер Лоренс->jennifer-lawrence] ([“Мій хлопець – псих”->silver-linings-playbook]) так поспішала за статуеткою на сцену, що заплуталася у своїй сукні і впала.

oscar2013_2.jpg

Передбачуваною була перемога у боротьбі за нагороду в номінації “Найкраща жіноча роль другого плану” [Енн Гетевей->anne-hathaway] за [“Знедолених”->les-miserables] (мюзикл також виборов призи за грим та звук). [Крістоф Вальц->christph-waltz] отримав свій другий “Оскар” за другорядну чоловічу роль – і знову за співпрацю з Квентіном Тарантіно, цього разу над вестерном [“Джанго звільнений”->django-unchained], який також відзначили премією за оригінальний сценарій.

Два “Оскари” дістались новій стрічці про пригоди Джеймса Бонда [“Координати “Скайфолл”->skyfall] – за пісню та звукомонтаж. [“Анну Кареніну”->anna-karenina] відзначили за найкращі костюми, найкращим повнометражним анімаційним фільмом визнали [“Відважну”->brave], а найкращим іншомовним фільмом – австрійське “Кохання” Міхаеля Ханеке.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *