Оз: Великий і Жахливий

Оз: Великий і Жахливий (Oz: The Great and Powerful / Оз: Великий и Ужасный). Казка / пригоди. США, 2013. Режисер [Сем Реймі->sam-raimi]. У ролях: [Джеймс Франко->james-franco], [Міла Куніс->mila-kunis], [Рейчел Вайс->rachel-weisz], [Мішель Вільямс->michelle-williams].

oz_the_great_and_powerful_poster.jpg

З 7 березня стрічку “Оз: Великий і Жахливий” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Коли ураган переносить циркового фокусника Оскара Діггса (Франко) з пильного Канзасу до чарівної країни Оз, схильний до шахрайства циркач вважає, що впіймав удачу за хвіст. Однак на нього чекає зустріч зі справжніми чародійками…

З читачами усього світу легендарного чаклуна познайомив Френк Баум. З 1900 до 1920 р. він написав 14 книг, дія яких відбувалась у вигаданому світі. Проте у жодній з них не розповідалось про минуле персонажа. Фільм студії Діснея є своєрідною кінематографічною передмовою до подій, описаних у “Чарівнику з країни Оз”. Більшість героїв перейшли на екран з книг Баума, але є й багато нових персонажів, яких глядачі ще не бачили.

Фантастичний світ картини створив лауреат “Оскара”, художник Роберт Стромберг. Загалом він побудував декорації для 24 місць, де розгортаються події стрічки.

Франко довелося навчитися кількох магічних трюків. Робота актора на знімальному майданчику почалась за два тижні до офіційного початку зйомок – саме стільки часу знадобилося фокуснику з Лас-Вегасу Ленсу Бартону, щоб навчити Франко своєї майстерності. Актор працював щодня і засвоїв трюки з голубами та вогнем. Крім того, він навчився діставати різні предмети з циліндра.

Дизайнер костюмів Гарі Джонс і його команда підготували гардероб для понад 1500 акторів, починаючи з карликів Жувунів і закінчуючи велетнями Мигунами. На цю титанічну роботу у костюмерів пішло 23 тижні. Тільки для головних героїв, Оза і трьох відьом, виготовили понад 200 костюмів. Над одягом чаклунок працював німецький дизайнер Міхаель Кутше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *