Гамбіт

Гамбіт (Gambit / Гамбит). Комедія. США, 2012. Режисер Майкл Хоффман. У ролях: [Колін Ферт->colin-firth], [Камерон Діас->cameron-dias], [Алан Рікман->alan-rickman], Том Кортні, Стенлі Туччі, Клоріс Лічман.

gambit_poster.jpg

З 7 березня стрічку “Гамбіт” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Любитель мистецтва Гаррі (Ферт) вирішує обманути колекціонера, примусивши його купити фальшиву картину Моне. Для цього він домовляється з жінкою-ковбоєм (Діас). Гаррі здається, що у нього ідеальний план, проте в реальності все йде зовсім не так, як він сподівався…

Картина є римейком відомої комедії 60-х, головні ролі в якій виконали Майкл Кейн та Ширлі Маклейн. Режисер Хоффман каже, що не дуже добре знає давню стрічку, однак пам’ятає, що вона про чоловіка, у якого завжди є план. Постановник і продюсер Майк Лобелл були зацікавлені у співпраці з Фертом, але на їх шляху виникли труднощі. Вони розуміли, що якщо актор здобуде “Оскар” за фільм “Король говорить”, то відразу отримає безліч пропозицій. Проте Ферт охоче погодився зніматися у “Гамбіті”.

Біля керма проекту стояв Майк Лобелл, який керував переробкою сценарію протягом 14 років. Його інтерес до цього сюжету виник ще у 60-х, коли він відвідав прем’єру першої стрічки. У той час він жив у Лондоні і не займався кінобізнесом. Далі Лобелл 40 років був успішним продюсером на студії “Юніверсал”. Переглядаючи кіноархіви, він натрапив на “Гамбіт”. Продюсер переконав колег, що варто знову використати цей сюжет, і вони запустили виробництво фільму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *