Панда Кунг-фу-3

Коли перші дві частини пройшли в прокаті дуже добре, варто очікувати появи третьої. Проблема з тріквелами у тому, що перевершити попередника шансів у них ще менше, ніж у сіквела.

kung-fu-panda3_1

Так сталося і цього разу. Друга серія була динамічнішою і видовищнішою за першу, в якій, фактично, нічого надзвичайного не пропонувалося, з кращим лиходієм і ефектнішими боями. У третій же на перший план виїхала комедія, безневинна, але й не те щоб дуже смішна. Хоча дітлахи у залі львівської “Планети кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis” були прямо протилежної думки. На них, звичайно, це кіно у першу чергу і розраховано: трохи старшим глядачам витівки добрих і милих, з цим не посперечаєшся, пандочок (так, цього разу їх у кадрі багато, дуже багато) досить швидко набридають, бо є одноманітними і весь час повторюються (деякі раннінг-геги можна побачити як мінімум півдюжини разів). Пробути півтори години у товаристві життєрадісних тваринок не так вже й легко, навіть незважаючи на те, що автори додали трохи (але недостатньо) зусиль, щоб вони не здавались зовсім братами- і сестрами-близнюками.

kung-fu-panda3_2

Лиходій вийшов дуже непоганим, достатньо зловісним, з давньою передісторією і виразним бойовим стилем – він просто покладається на чари у більшій мірі, ніж потрібно, щоб показати його дійсно непереможним бійцем. Так само і бойових сцен не так багато, і магія у них відіграє більш значну роль, ніж хотілося б. Тим не менш, виглядають вони дуже ефектно, та й взагалі з візуального боку стрічка – просто картинка, яка милує око. На жаль, до цієї краси додається мінімум змісту: герой нібито й проходить якийсь сюжетний шлях і відкриває у собі нові можливості, проте його характер ніяк не змінюється – звичайно, чого ж його змінювати, якщо саме таким він полюбився публіці. Моральне послання картини надзвичайно просте, “піксарівської” глибини від неї, звичайно, ніхто не чекав, але можна було підкинути хоч чогось.

kung-fu-panda3_3

Підсумок: фільм слабший за попередню частину, однак візуально вражає, діти будуть задоволені, як і усі прихильники бійця-товстуна.

2 коментаря для “Панда Кунг-фу-3”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *