У центрі уваги

У центрі уваги (Spotlight / В центре внимания). Драма. США-Канада, 2015. Режисер Томас Маккарті. У ролях: [Марк Руффало->mark-ruffalo], [Майкл Кітон->michael-keaton], [Рейчел Макадамс->rachel-mcadams], [Лів Шрайбер->liev-shriber], Джон Слеттері, Стенлі Туччі, Біллі Крудап, Лен Каріу, Джеймі Шерідан.

spotlight_poster

З 25 лютого стрічку “У центрі уваги” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Відділ бостонської газети, який займається виключно довготривалими розслідуваннями, береться за низку справ, пов’язаних зі зґвалтуваннями дітей священиками міської митрополії. Те, що їм вдається виявити, перевершує усі їх сподівання…

Сценарій, написаний Маккарті разом з Джошем Сінгером, базується на подіях, пов’язаних зі скандалом навколо сексуальних домагань у католицькій церкві, який відбувся у Бостоні і призвів до відставки кардинала Бернарда Лоу. У 2013 р. він потрапив у “чорний список” потенційно успішних невикористаних сценаріїв.

Погодившись на роль Волтера Робінсона, Кітон хвилювався через відсутність у нього бостонського акценту, однак, переглянувши записи, дізнався, що у прототипа його героя акцент теж не дуже виражений.

Маккарті каже, що на його роботу мав сильний вплив “Вердикт” Сідні Люмета.

Роль Майкла Резендеса, яку зіграв Руффало, спочатку пропонували Метту Деймону.

Марго Роббі відмовилась від ролі Саші Пфайффер, яку виконала Макадамс. Іншими претендентками були Емі Адамс та Мішель Вільямс.

Бюджет картини – 20 млн. доларів. Прем’єра відбулась на 72-му Венеціанському кінофестивалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *