Едді “Орел”

Коли стрічка розповідає про здійснення мрії, її непросто зіпсувати, і у випадку з “Едді” цього теж не сталося. Можливо, саме через обраного центрального героя – аж ніяк не природженого спортсмена, а швидше повну протилежність цьому поняттю, який досягає мети у першу чергу завдяки впертості й ентузіазму.

eddie-the-eagle1


Не обійшлося, звичайно, у фільмі й без типових для подібних спортивних історій кліше. Байопіком картину назвати важко: хоч вона й базується на реальній історії, багато чого автори додали від себе, в тому числі тренера-пияка у виконанні Джекмена. І все ж таки за Едді важко не вболівати. У нього в житті одна єдина мрія – стати учасником Олімпійських ігор. Не зупиняючись перед труднощами, герой міняє один вид спорту за іншим, ніде не досягаючи значного прогресу, і врешті-решт зупиняється на вельми небезпечних стрибках на лижах – просто тому, що у тут у нього серед англійців немає конкуренції зовсім (тобто безнадійно відірваним від життя його назвати не можна). Єдина, хто підтримує невдаху, – його мати, тоді як усі інші, від батька до представників олімпійського комітету та професійних лижників-стрибунів, з нього лише сміються і ставлять палки в колеса. На щастя, йому вдається знайти хорошого тренера.

eddie-the-eagle2

Еджертон непогано виглядає у ролі Едді, однак не можна не зауважити, що час від часу він помітно переграє з вимученою мімікою вічного лузера. Якби його присутність на екрані була більш органічною, це б суттєво покращило стрічку. Натомість [Джекмен->hu-jackman] стовідсотково переконливий у ролі тренера героя, колись талановитого спортсмена, який втратив свій шанс. Актор грає його у стилі раннього [Іствуда->clint-eastwood], і найкраще вийшли сцени, де Едді та тренер поступово знаходять спільну мову. Практично усі інші персонажі одноманітно непривабливі, можна відзначити хіба що недовгу, але варту очікування появу [Вокена->christopher-walken] в ролі колишнього тренера персонажа Джекмена.

eddie-the-eagle3

Підсумок: один з тих фільмів, які створюють хороший настрій і не претендують на більше. Своє завдання виконує небездоганно, але добре, завдяки вдалому вибору головного персонажа і роботі Джекмена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *