Angry Birds у кіно

Ось і ще одна, після [“Ретчет і Кланк”->ratchet-and-clank], адаптація популярної відеогри. Щоправда, цього разу кумедніша і цікавіша.

angry-birds-movie1


Велика заслуга у цьому, звичайно ж, комедіантів з “Кварталу”, які зайнялися озвучкою: Зеленський, Кошовий та інші впізнаються легко і додають перегляду особливий присмак. Однак має значення і те, що їм є що грати: практично кожен з персонажів, починаючи з балакучого Реда і закінчуючи здорованем Теренсом, який спілкується без слів взагалі, має виразний характер та індивідуальність – не на рівні “Піксару” і тим не менш. Частина з них ілюструє певні людські типи, частина просто розважає, але в обох випадках вони переконливі і добре продумані. Лиходії-свині (кіно не дає відповіді на життєво важливе запитання “Чому вони зелені?”) можуть нагадати міньйонів, хіба що зі знаком мінус, однак свою сюжетну функцію теж виконують досить непогано.

angry-birds-movie2

Гумор не завжди дитячий і час від часу навіть наближається до рівня [“Симпсонів”->simpsons], але в цілому картина залишається розвагою для сімейного перегляду. Є і цитати із знаменитих фільмів, починаючи з “Сяйва” Кубрика, і персонажі, які розкриваються з несподіваного боку. Достатньо несподівана у голлівудському опусі мораль вчить недовірі й тверезій оцінці нових знайомих, які за удаваними життєрадісністю й дружністю можуть приховувати дуже лихі наміри. А виправданий гнів виявляється мало не єдиною здоровою альтернативою безтурботному оптимізму, особливо якщо він підкріплений практичним мисленням. Головне, щоб діти не намагались повторювати у житті те, що виробляють на екрані пернаті герої.

angry-birds-movie3

Підсумок: вдалий зразок анімації, не на рівні кращих творів “Піксару”, однак з продуманим балансом дії та гумору і добре написаними характерами. Одна з найкращих весінніх пропозицій для родинного перегляду, яка, цілком можливо, дочекається продовження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *