Сусіди 2

Ще один сіквел, цього разу комедійний. Перші [“Сусіди”->neighbors] виявились несподівано кумедними, мали успіх у прокаті, тому поява продовження була неминучою. Друга частина намагається експлуатувати вдалу формулу першої, лише змінивши стать “лиходіїв”.

neighbors2_1


Втім, “лиходії” тут досить умовні. Якщо перші “Сусіди” однозначно давали зрозуміти, що галасливі вечірки, які влаштовує лідер студентського братства Тедді, – це погано, то в других підхід до теми помітно змінився. Цього разу ворогами Мака та Келлі стають дівчата, які вирішили організувати сестринство. На відміну від загального улюбленця (у першій серії) Тедді, вони є новачками і аутсайдерами, які наважилися змінити встановлені у їх середовищі правила, веселитися на повну, залишаючись при цьому собою. І хоч поводяться юні героїні не дуже добре, торгуючи травкою і тероризуючи Раднерів, автори все ж таки хоча б в якійсь мірі знаходяться на їх боці. Тому й розв’язка конфлікту відрізняється від тієї, що була у фільмі-попереднику.

neighbors2_2

Мак [Сета Рогена->seth-rogen] залишається таким самим, як у першій стрічці, а от у Келлі [Бірн->rose-birn], яка була найкращою у “Сусідах”, цього разу роль значно слабша – сценаристи так і не змогли вигадати для неї щось цікаве. Головним джерелом жартів став Тедді [Ефрона->zack-efron]: його маніакальний ексгібіціонізм підкреслюється ще частіше, як і його невисокі розумові здібності. [Морец->chloe-grace-morez] непогано впоралася з роллю лідера сестринства, поєднавши характер, вразливість і очевидні комедійні здібності. Гумор не став кращим, ніж у першій частині, а, швидше, навпаки. Чимало гегів просто повторюються, вистачає жартів на теми сексизму, гомосексуалізму та сексу у сім’ї, де є мала дитина.

neighbors2_3

Підсумок: не блискучий, але й не набагато гірший за першу частину сіквел, який переважно витягують непогані актори. Тим, кому припали до смаку перші “Сусіди”, другі сподобаються точно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *