Великий дружній велетень

Великий дружній велетень (The BFG / Большой и добрый великан). Фентезі / пригоди. Великобританія-Канада-США, 2016. Режисер [Стівен Спілберг->steven-spielberg]. У ролях: Рубі Барнхілл, [Ребекка Голл->rebecka-hall], Марк Райленс, Білл Хейдер, Джемейн Клемент, Рейф Сполл, Метт Фрюер.

the_bfg_poster

З 30 червня стрічку “Великий дружній велетень” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Якось уночі, коли дівчинка Софі не могла заснути, її викрав велетень і приніс у свою країну. Виявилося, що він таємно колекціонує хороші сни, які вночі роздає дітям. Однак у своїй країні він був єдиним добрим велетнем, інші були людожерами…

Картина є екранізацією однойменного роману Роальда Даля. Проект розпочали продюсери Френк Маршалл та Кетлін Кеннеді у 1991 р. Робін Свайкорд та Ніколас Казан написали сценарій у 1998 р.; на головну роль розглядали Робіна Вільямса. У 2001 р. сценарій був переписаний Гвін Лурі; цей варіант сподобався родині Даля.

У вересні 2011 р. студія “Дрімворкс” отримала права на екранізацію книги. У квітні 2014 р. оголосили, що режисером стане Спілберг. Це його перший фільм, знятий під брендом Діснея.

Зйомки почалися 23 березня 2015 р. у Ванкувері і закінчилися 12 червня 2015 р. Бюджет картини – 130 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *