Дзвінки

Коли третя частина кіносеріалу знімається через 12 років після другої, загальновизнано значно менш вдалої, ніж перша, очікувати чогось надзвичайного не варто. “Дзвінки” – це просто спроба осучаснити колись популярний сюжет, омолодити героїв і, якщо пощастить, зробити перезапуск франчізи. Можна впевнено сказати: не пощастило.

rings_2017_1


Оскільки відеокасети вважались застарілими ще тоді, коли вийшов перший американський [“Дзвінок”->the-ring], зловісний запис, після перегляду якого чортівня вилазить з телевізора, оцифрували – таким чином, робити його копії і передавати прокляття іншим стало набагато легше. Навколо запису навіть утворюється щось на кшталт культу, яким керує вкрай безвідповідальний професор, що використовує своїх студентів як морських свинок в експерименті, який, за його словами, має довести існування душі. Однак ця досить-таки багатообіцяюча сюжетна лінія швидко поступається місцем пов’язаному з минулим страховиська розслідуванню, яке ведуть двоє головних героїв. Тому елементів трилера й детектива у стрічці більше, ніж, власне, жахів: глядачу дуже швидко нагадують, як саме діє Самара, і до самого фіналу годують лише маленькими порціями страху.

rings_2017_2

Автори позичили дуже багато з багатьох відомих картин, від багатосерійних [“Проклять”->the-grudge] та [“Пунктів призначення”->final-destination] до недавнього “Не дихай”, проте це не сильно покращило фільм. Його не можна назвати по-справжньому страшним, він відверто вторинний, незважаючи на спроби сценаристів йти у ногу з часом, хоча й не настільки нудний, щоб його можна було назвати повним провалом. У традиціях попередніх “Дзвінків” центральним активним персонажем зробили жінку, тільки значно молодшу; це не пішло на користь стрічці, оскільки Матильда Лутц – це зовсім не [Наомі Воттс->naomi-watts]. Взагалі з-поміж виконавців варто згадати лише [Вінсента Д’Онофріо->vincente-d-onofrio], навіть незважаючи на те, що сюжетна функція його героя вираховується дуже швидко.

rings_2017_3

Підсумок: малоцікавий сіквел, який, попри усі старання авторів, навряд чи дасть кіносеріалу нове життя. Натяк на продовження у фіналі є і досить красномовний, але навряд чи хтось буде витрачати на нього час та гроші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *