Джон Вік 2

[Кіану Рівз->keanu-reeves] повертається у ролі кілера-одинака, який живе у світі, де кожен другий кілер, а поліція з’являється лише для того, щоб обережно запитати, чи повернувся він до справ, – і після чого розчинитися у повітрі. Втім, цього разу цей світ ще більш розширився і збагатився новими колоритними персонажами, що пішло фільму на користь.

john-wick2_1


Починається, як і в попередній раз, з того, що герой втрачає щось для нього важливе, – оскільки живих близьких у нього немає, цього разу це його будинок. Як виявляється, у Віка є далеко не одна схованка зі зброєю і золотими монетами, тому він зразу береться до справи – помсти черговому негіднику. Як виявляється, існує далеко не один готель, в якому кілери проживають і не можуть вбивати (напевно, вони є принаймні у кожній столиці). Варто поганому хлопцю оголосити відкритий контракт на Віка, як до полювання підключаються найнесподіваніші особистості, наприклад, вулична скрипачка і японець-сумоїст.

john-wick2_2

З іншого боку героя переслідують ті його колеги, які виконують функції охоронців і мотивуються не грошами, а тим самим кодексом, що й Джон. Один з них – охоронець жертви Віка, що намагається помститися, інша – німа дівчина-охоронець потенційної жертви Джона, яка має вберегти свого клієнта від смерті. Грають їх відповідно Коммон і Рубі Роуз, цілком переконливі в ролях холоднокровних впертих вбивць, до того ж вони добре виглядають у бойових сценах з Рівзом. Поява ж [Фішберна->lawrence-fishburne] у ролі мафіозі розчаровує: актор відверто переграє, і виникає відчуття, що він просто за будь-яку ціну намагається привернути до себе увагу, при тому, що його персонаж важливої ролі в сюжеті не грає.

john-wick2_3

Кількість екшну порівняно з першою частиною збільшилась: порахувати, скількох Вік вбиває за раз, працюючи в ближньому бою пістолетом, ножем, олівцем і голими руками, зовсім не легко. Але у нього ще все попереду, як красномовно натякає фінал. Немає сумнівів, що любителі жорстких бойовиків, яким ця стрічка має усі шанси сподобатися, будуть з нетерпінням чекати на третю частину пригод кілера з сумним обличчям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *