Гіркі жнива

Гіркі жнива (Bitter Harvest / Урожай дьявола). Драма. Канада, 2017. Режисер Джордж Менделюк. У ролях: Макс Айронс, Саманта Баркс, [Баррі Пеппер->barry-pepper], Теренс Стемп, Тамер Хассан, Емілія Фокс, Том Остін, Вільям Бек, Остап Ступка, Олександр Печериця.

bitter_harvest

З 23 лютого стрічку “Гіркі жнива” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Дія відбувається у Західній Україні у 1932-1933 рр. Юрій (Айронс) закоханий в Наталку (Баркс) і мріє створити з нею міцну сім’ю. Але все складається інакше. Радянський режим влаштовує голод, і населення в селах опиняється на межі вимирання…

Перший англомовний фільм, присвячений темі страшного Голодомору. Серед задіяних у стрічці акторів – британці, канадці, українці. Режисером став німець. Бюджет картини – 20 млн. доларів.

Менделюк та виконавчий продюсер Ян Ігнатович тісно співпрацювали з істориками Орестом Субтельним та Людмилою Гриневич. Постановник також вивчав тему за книгою “Жнива скорботи” історика Роберта Конквеста і працею Тімоті Снайдера “Криваві землі” про вплив Другої світової війни на Україну.

Зйомки проходили в Україні у 2013 р., переважно в музеї народної архітектури та побуту в Пирогові, який зобразив село на Черкащині. Види Московського кремля знімали в Лондоні.

Головну тему саундтреку написав британський композитор Бенджамін Воллфіш. Також в картині використовуються композиції українського гурту “ДахаБраха”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *