Його собаче діло

Його собаче діло (Once Upon a Time in Venice / Его собачье дело). Кримінальна комедія. США, 2017. Режисери Марк і Робб Каллен. У ролях: [Брюс Вілліс->bruce-willis], [Джон Гудмен->john-goodman], [Джейсон Момоа->jason-momoa], Томас Міддлдітч, [Фамке Янсен->famke-janssen], Адам Голдберг, Елізабет Рем.

once-upon-a-time-in-venice-poster

З 8 червня стрічку “Його собаче діло” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Приватному детективу Стіву (Вілліс) доводиться використати усі свої знання і зв’язки, коли місцевий наркоторговець Спайдер (Момоа), бажаючи помститись герою, викрадає і тримає в заручниках його собачку Бадді…

Той факт, що Вілліс грає у цій стрічці приватного детектива, аж ніяк не значить, що він черговий раз повернувся до свого крутого іміджу. “Собаче діло” – стовідсоткова комедія, причому далеко не найкраща.

once-upon-a-time-in-venice1

Хоча, слід віддати належне, є у ній і таке, чого ми ще точно не бачили. Ми точно ще не бачили, як оголений Брюс тікає від машини на скейті нічними вулицями. Ми точно ніколи не бачили, як Вілліс у сукні, перуці і з помадою на обличчі тікає від кількох трансвеститів. Ніколи не бачили, однак не те щоб мріяли це побачити. Вілліс грає детектива, що працює на пляжі Венеція (тому справжня назва картини – “Якось у Венеції”, хоч жодного відношення до італійського міста вона не має), де його знає кожна собака, і весь час потрапляє у халепи. Оскільки його комічні неприємності найчастіше пов’язані з грошима і ексцентричними кримінальними типами, стрічка має певний присмак “тарантіновщини”, тільки от рівень гумору і вигадливості у ній далеко не той.

once-upon-a-time-in-venice2

Вілліс тут значно жвавіший, ніж у другосортних бойовиках на кшталт сіквелу “Атаки Кобри”, проте, звичайно, до найкращої форми йому тут далеко. Міддлдітчу дісталась невдячна роль помічника-розумника, якому вдається розсмішити публіку лише кілька разів. Момоа грає наркоторговця Спайдера без будь-якого відчуття загрози, і навряд чи це те, чого від нього вимагав сценарій. Хоч Янсен і є в титрах, на екрані вона майже не з’являється. З акторів, якщо не рахувати викраденого собачки, добре себе проявив хіба що Гудмен у ролі найкращого друга головного героя, який страждає через невдале розлучення.

once-upon-a-time-in-venice3

Підсумок: пересічна кримінальна комедія з кількома смішними моментами і кількома хорошими акторами, які давно пройшли свій пік популярності. Хоча великих прихильників Вілліса може порадувати – принаймні тут він не спить, як у більшості своїх останніх робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *