Тачки 3

Тачки 3 (Cars 3 / Тачки 3). Анімація / пригоди / комедія. США, 2017. Режисер Браян Фі. Ролі озвучують: [Овен Вілсон->owen-wilson], Крістела Алонсо, [Кріс Купер->chris-cooper], Натан Філіон, [Армі Хаммер->armie-hummer], Бонні Хант, Лія Деларія, Керрі Вашингтон.

cars_3_poster

З 15 червня стрічку “Тачки 3” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Улюбленець публіки Блискавка Макквін зазнає повної поразки на чергових перегонах. Він раптом розуміє, що на зміну машинам його покоління прийшли більш сучасні та швидкі моделі. Проте Макквін не з тих, хто легко здається, тому він починає працювати з тренером Круз Рамірес, чия кар’єра гонщиці свого часу не склалася…

На жаль, усе хороше колись минає. Так сталося і з “Піксаром”: часи небувалої креативності студії, яка випустила [“ВОЛЛ-І”->wall-e] і [“Вперед і вгору”->up], схоже, залишились у минулому. Зараз вона робить переважно сіквели своїх відомих хітів. Звичайно, це не найгірше з того, що могло відбутися, проте хотілося б чогось значно сміливішого та оригінальнішого.

cars3_1

В принципі, і перші [“Тачки”->cars] не належали до найкращих робіт “Піксару”, хоча мали і серце, і гумор, і розум. [Першому з продовжень->cars-2] пощастило менше: стрічку про гонки і зміну поколінь перетворили на щось лише трохи більше, ніж типову пародію на “бондіану”, поставивши в центрі другорядного персонажа першої стрічки Сирника, який когось з глядачів, може, і смішить, але інших відверто дратує. Хоч картина не була провальною, це був для студії помітний крок назад, що визнали практично всі.

cars3_2

Тому в третій частині автори, які вперто не хочуть покидати світ живих автомобілів, власне кажучи, повернулись до перевіреної формули першого фільму. Фабула нагадує серії “Роккі” починаючи з третьої: головний герой зазнає сильної поразки, тому змушений шукати у собі сили бути ще кращим у вибраній справі і перемогти грізного противника. Або ж ні – він може почати шукати у житті новий сенс і нову для себе роль. Допомагати йому будуть друзі нові і старі – втім, поява останніх, в тому числі Сирника, звелася до епізодів, і це пішло стрічці на користь. В останній частині “Тачок 3” є не дуже очікуваний і добре продуманий поворот, який надає екранним подіям справжній сенс.

cars3_3

Кіно видовищне, з добре поставленими перегонами, зворушливими і кумедними моментами. Але залишається враження, що майстри з “Піксару” знову обрали найбільш безпечний шлях з усіх можливих. Хотілося б, щоб наступного разу вони запропонували щось більш незвичне і оригінальне, здивувавши усіх, як колись. І, до речі, короткометражка, що передує основному мультфільму, теж до кращих “піксарівських” не належить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *