Дедпул 2

Дедпул 2 (Deadpool 2 / Дэдпул 2). Кінокомікс / фантастичний бойовик / комедія. США, 2018. Режисер Дейвід Лейтч. У ролях: Раян Рейнольдс, Джош Бролін, Зазі Бітц, Джуліан Деннісон, Бріанна Гілдебранд, Каран Соні, Морена Баккарін, Ті Джей Міллер, Джек Кесі.

deadpool2-poster

З 17 травня стрічку “Дедпул 2” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Після того, як дівчина Дедпула випадково гине, він, погорювавши, починає працювати з людьми Ікс. Проте триває це недовго, і невдовзі Вейд опиняється у в’язниці для мутантів, де товаришує з хлопчиком з великими силами і великими проблемами з гнівом…

Перший “Дедпул” був відверто не схожий на кіно, якому потрібне продовження, однак він став настільки помітним явищем в комерційному і жанровому плані, що поява сіквелу була неминуча. І так, його можна віднести до числа необов’язкових, яких останнім часом стає все більше.

deadpool2_1

Якщо треба другого “Дедпула” описати трьома словами, то це будуть: “майже те саме”. Але майже. У другому фільмі вже немає обов’язкової для героїв (навіть якщо вони не зовсім герої) історії походження, тому авторам довелося напружитися, щоб вигадати гідний уваги сюжет, не відступаючи при цьому від обраного цинічно-хуліганського підходу до теми. Вийшло у них це лише частково. Є досить несподівані ходи і є дійсно смішні жарти – найкращі з них пов’язані з геніальністю Дедпула у якості керівника власної команди, доля якої весела і невесела одночасно. Однак більшість жартів пов’язані з тим, що центральний персонаж за своєю натурою випадає з супергеройського оточення, намагаючись при цьому робити те, що зазвичай роблять супергерої. Вони були у першій картині і тут швидко приїдаються, оскільки на них побудована, фактично, вся філософія стрічки, якщо її можна так назвати.

deadpool2_2

Інший набір не завжди смішних жартів, які йдуть колом, пов’язаний з невмирущістю головного персонажа, хоча, слід віддати належне авторам, вони знайшли спосіб вирішити цю проблему і змусити глядачів дещо похвилюватися за Дедпула. Серед плюсів – постановка екшн-сцен, які тут мало не кращі за більшість тих, що зустрічаються у “серйозних” марвелівських опусах. Особливо вражають автомобільна погоня та двобій ходячих спецефектів – Колоса та Джаггернаута. Перший все ще є ідеальним напарником для Дедпула, відтіняючи його легковажність смертельною серйозністю. Хорошим доповненням до акторського складу стала Зазі Бітц у ролі помічниці Вейда, чиєю єдиною суперсилою є везіння. Вона привнесла до фільму зовсім інший тип шарму, ніж Морена Баккарін у першій частині, але це бажане різноманіття. І, звичайно, не можна не згадати Броліна, який, як і в “Месниках”, мало не вкрав шоу у ролі незворушного напівкіборга Кейбла, який теж добре підходить для партнерства з Дедпулом.

deadpool2_3

Підсумок: відносно непоганий сіквел, який де в чому перевершує, а де в чому поступається першій частині. Рекомендується обов’язково дочекатися сцен після першої порції титрів, щоб переконатися, що у Рейнольдса все ще добре почуття гумору і що він чудово пам’ятає свої невдачі у жанрі кінокоміксу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *