Мамма Міа! 2

Мамма Міа! 2 (Mamma Mia! Here We Go Again / Мамма Миа! 2). Мюзикл. США, 2018. Режисер Ол Паркер. У ролях: Аманда Сейфрід, Лілі Джеймс, Джулі Волтерс, Крістін Баранскі, Домінік Купер, Пірс Броснан, Колін Фірт, Стеллан Скарсгард, Меріл Стріп.

mamma-mia2_poster

З 9 серпня стрічку “Мамма Міа! 2” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Софі (Сейфрід) збирається заново відкрити готель на острові, втіливши мрію покійної матері. З цієї нагоди вона збирається влаштувати велике свято, запросивши вірних подруг матері та усіх чоловіків, які можуть бути її татусями, однак не все йде за її планом…

Сіквел, який з’являється через десять років після першої стрічки, відразу певною мірою насторожує. Особливо коли оригінал зовсім не був блискучим навіть у своєму жанрі. Незважаючи на це, друга “Мамма Міа!” виявилась не гіршою, а у дечому навіть кращою за першу.

mamma-mia2_1

“Мамма Міа!” мала два важливі козирі: зоряний акторський склад та пісні легендарного гурту ABBA. З сюжетом та персонажами там спостерігались певні проблеми, як і з вокальними талантами декого із знаменитостей, що, тим не менш, не завадило картині стати хітом, оскільки пісні АВВА люблять усі. Другий фільм у цьому плані опинився у складнішому становищі, оскільки найпопулярніші пісні відспівали у першому. Тому деякі з них довелося повторити в іншому виконанні, а більшість екранного часу приділити пісням менш відомим, переважно баладам. В результаті вийшло зовсім непогано: оскільки головна тема картини – кохання молодих, більшість пісень використані в сюжеті більш органічно, ніж в оригіналі.

mamma-mia2_2

Омолодження акторського складу теж пішло картині на користь. Якщо в першій “Маммі” молодь в особі Сейфрід та Купера ділила екранний час зі старшим поколінням на чолі зі Стріп, то тепер сучасна лінія з Софі та Саєм йде паралельно з оповіддю про “подвиги” молодої Донни, в результаті яких, власне, і з’явилась на світ Софі. У Сейфрід вистачає екранного часу і можливостей блиснути голосом, проте шоу однозначно вкрала Лілі Джеймс у ролі молодої Донни – життєрадісної дівчини з незрівнянною посмішкою, чарівним голосом і ураганним темпераментом, яка, не вагаючись, з головою пірнає у мандри і любовні пригоди. Те ж саме з чоловіками: хоч Броснан, Фірт та Скарсгард у стрічці присутні, вони саме просто присутні, тоді як виконавці ролей їх героїв у молодості грають (або ж старанно намагаються це робити), співають і танцюють. Що ж, це зрозуміло: у той час, як метри відпочивають, чітко розуміючи, що ця картина їм слави не додасть, молоді потрібно користатися шансом розкрити свої таланти якомога яскравіше, от вона й старається.

mamma-mia2_3

Підсумок: мюзикл з простеньким сюжетом, який зірок з неба не хапає, однак принаймні не гірший за фільм-попередник. Пісні АВВА свій шарм ніколи не втратять, і молоді актори на чолі з Джеймс показали себе непогано, тому картина цілком підходить для невибагливої розваги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *