Міст у Терабітію

Міст у Терабітію (Bridge to Terabithia / Мост в Терабитию). Фентезі / пригоди. США, 2006. Режисер Габор Ксупо. У ролях: Джош Хатчерсон, Анна-Софія Робб, Зої Дешанель, Роберт Патрік.

Джесс все літо тренувався, щоб стати найшвидшим бігуном серед однокласників, але перемогу у змаганнях отримала нова учениця школи Леслі Берк. Незважаючи на те, що у цих двох дітей є чимало підстав для ворожнечі, вони досить швидко стають кращими друзями. Разом вони знаходять таємниче королівство Терабітію – чарівний світ, куди можна потрапити, просто перестрибнувши на старій мотузці через ріку у лісі.

Стрічку знято за популярним романом Кетрін Патерсон, нагородженим премією Ньюбері. Кетрін Патерсон написала “Міст у Терабітію” у 1976 р., після трагічної загибелі близького друга її сина Дейвіда. Вона думала, що таким чином допоможе сину пережити горе. Вона планувала створити серію фантазійних оповідань для дітей, проте зупинилась на написанні роману про світ, де живуть міфологічні істоти і йде боротьба між добром і злом. Книга стала популярною в усьому світі (обсяг продажів перевищив два мільйони екземплярів), увійшла до шкільної програми і зайняла місце у домашніх бібліотеках багатьох країн.

Велику роль у створенні фільму зіграла продюсер Лорен Левайн, яка мріяла зробити кіно для дітей від 10 до 12 років і рекомендувала використати для цього сюжет “Мосту”. Разом з сином автора Дейвідом Патерсоном вони створили спільне підприємство і запропонували ідею компанії “Волден Медіа”, яка працювала над “Хроніками Нарнії”. Патерсон написав перший варіант сценарію і працював над наступними версіями разом з Джеффом Стоквеллом та Кевіном Вейдом. Картина є режисерським дебютом майстра анімаційного кіно Габора Ксупо. Світ Терабітії з його фантастичними істотами, палацами і лісами відтворили майстри спецефектів під керівництвом Метта Айткена з новозеландської компанії Weta Digital, відзначеної Кіноакадемією за роботу над “Володарем перснів”.

4 коментаря для “Міст у Терабітію”

  1. фільм дуже класний але сумний кінець.місяць назад подивився і ше не можу забути.героїня дуже красива!!!!!!!!!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *