Доказ смерті

Доказ смерті (Death Proof / Доказательство смерти). США, 2007. Режисер [Квентін Тарантіно->quentin-tarantino]. У ролях: [Курт Рассел->kurt-russel], Мері Елізабет Вінстед, [Розаріо Доусон->rosario-dawson], [Роуз Макгавен->rose-mcgawen], Квентін Тарантіно, Марлі Шелтон.

Маніяк на прізвисько Майк-каскадер (Рассел) подорожує дорогами Америки, вбиваючи своєю машиною молодих вродливих дівчат…

Це одна з двох частин дилогії “Грайндхаус”. У 2005 р. Роберт Родрігес прийшов до Тарантіно додому, щоб показати йому своє [“Місто гріхів”->sin-city] на DVD, і побачив у нього на підлозі плакати двох старих треш-стрічок, які колись показували на одному сеансі, – “Дівчина з променаду” та “Рок всю ніч”. Того ж вечора обидва маестро накидали план майбутнього проекту “Грайндхаус”, до складу якого мали увійти дві середньометражні стрічки та рекламні ролики неіснуючих картин.

Фільм Тарантіно отримав назву “Доказ смерті”, картина Родрігеса – “Планета жаху”. Режисери прагнули зняти таке кіно, щоб у глядачів виникло враження, ніби вони потрапили у 60-ті і переглядають типовий треш. Спеціально для цього вони вирішили додати у візуальний ряд різні ознаки старої кіноплівки, а також пропустити одну частину фільму, де повинні відбуватись важливі сцени, – щоб підсилити елемент глядацької інтерпретації.

Родрігес і Тарантіно хотіли почати зйомки восени 2005 р., а до зими випустити обидва фільми на екрани. У Тарантіно без проблем не обійшлося. Він пропонував головну роль Сильвестру Сталлоне – переговори закінчились нічим. Потім Міккі Рурку – той в останній момент відмовився зніматись і досі не хоче це коментувати. Врешті-решт, у березні 2006-го, напередодні зйомок, Квентін віддав роль Майка Курту Расселу. Зйомки почались 20 березня 2006 р. у столиці штату Техас Остіні і велися до кінця осені.

4 коментаря для “Доказ смерті”

  1. Знову невірний переклад назви стрічки. Під “… proof” мається на увазі, те що надійно захищає від чогось (бронежилет). У нашому випадку під “death proof” малось на увазі “Той, кого не можна вбити”, “Безсмертний” та інші подібні значення.

  2. Ще цікава інфа щодо назви. Не моє:
    “Это что-то типа “гарантии от гибели” — так называется система креплений в машинах каскадеров, позволяющая избежать травм при опасных трюках. Тарантино признался американскому Newsweek, что идея ленты об убийце на каскадерском авто пришла ему в голову, когда он сказал приятелю о боязни аварий типа той, в которую персонаж Брюса Уиллиса попадает в “Криминальном чтиве”. А тот ему и посоветовал: да отвези свою машину каскадерам, и те за десять штук “can death-proof it for you”, т. е. сделают безопасной. Зато название “Доказательство смерти”, укоренившееся в печати еще до того, как его избрали прокатчики, эффектнее”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *