Планета жаху

Планета жаху (Planet Terror / Планета страха). США, 2007. Режисер Роберт Родрігес. У ролях: [Роуз Макгавен->rose-mcgowen], Фредді Родрігес, Джош Бролін, Марлі Шелтон, Майкл Бін, Квентін Тарантіно.

Черрі (Макгавен) працює у маленькому техаському містечку танцівницею. Разом з другом вона стає жертвою нападу зомбі, які відкушують дівчині ногу. На місті кінцівки Черрі в лікарні прикріплюють автомат…

Друга частина треш-дилогії “Грайндхаус”. Ключова ідея виникла у голові Родрігеса кілька років тому, коли він, потрапивши у пробку на шосе, намагався вигадати щось таке, що вирізнило б його фільм з десятків бойовиків кожного сезону. Багато разів, роздумував він, на екрані з’являлись штучні руки з вмонтованою зброєю. А от стріляючої ноги ще не було.

На столі Роберта вже кілька років лежав незакінчений сценарій про напад зомбі на маленьке американське містечко. Режисер кинув його на 30-й сторінці, відчувши, що історія виходить надто банальною. Тепер він відчув, що “стріляюча нога” може стати тією самою родзинкою, якої не вистачає в сюжеті.

Тарантіно описує фільм Родрігеса як “кіно, яке міг би зняти Джон Карпентер між фільмами “Втеча з Нью-Йорка” і “Щось”. Родрігес встиг зняти “Планету” до серпня 2006 р., потім допомагав Тарантіно працювати над [“Доказом смерті”->death-proof].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *