Ласкаво просимо у Коллінвуд

Ласкаво просимо у Коллінвуд (Welcome to Collinwood / Добро пожаловать в Коллинвуд). США, 2002. Режисери Ентоні і Джо Руссо. У ролях: [Сем Роквелл->sam-rokwell], Майкл Джетер, Вільям Х. Мейсі, Айзая Вошингтон, Луїс Гусман, Патрішія Кларксон, Ендрю Даволі, Дженніфер Еспозіто, Габріель Юніон, Джордж Клуні.

Новий канал, субота 15 вересня, 22.10

Дрібний злодюжка Козімо дізнається від свого сусіда по камері у в’язниці про вигідну і не дуже ризиковану справу. Тепер для того, щоб опинитися на волі, йому потрібна людина, яка за кілька сотень доларів візьме на себе його злочин. Однак бажаючих заробити виявляється забагато, і врешті-решт вони вирішують піти на справу без Козімо…

colin

Автори цієї стрічки – брати Руссо – називають свій шлях у кіно «казкою з двома добрими феями – Стівеном Содербергом та Джорджем Клуні». Содерберг зателефонував молодим режисерам через тиждень після того, як побачив їх перший студентський фільм «Шматки» (1997) – комедію про трьох божевільних братів-італійців з Клівленда. «Ми не могли у це повірити, – згадує Джо Руссо. – Стівен сказав, що хоче стати продюсером нашої наступної картини; ми почали писати сценарій і завзято працювали над ним кілька років».

Брати вирішили створити новий варіант класичної італійської комедії «Зловмисники, як завжди, залишились невідомими» (1958) Маріо Монічеллі, сюжет якої неодноразово використовували кінематографісти різних країн світу. Содерберг та Клуні почали розробляти цей проект одночасно з власною високобюджетною постановкою «11 друзів Оушена», проте не стали ризикувати великими грошима і виділили початківцям на зйомки лише 8 млн. доларів. Втім, режисери, які до того знімали тільки недорогі «незалежні» стрічки, навіть такий бюджет вважають для себе кроком уперед. «Вперше у нас була команда з сотні чоловік, – розповідає Ентоні Руссо. – Раніше ми все робили самі: тягали обладнання, встановлювали освітлення. Це був зовсім інший досвід». Зйомки фільму, які проходили у Клівленді, почалися у квітні 2001 р. і тривали три місяці. Картина, прем’єра якої відбулася на Каннському фестивалі, не мала успіху у прокаті, але критики вважають, що брати Руссо добре впоралися зі своїм завданням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *