Беовульф

Беовульф (Beowulf / Беовульф). Пригоди / містика / анімація. США, 2007. Режисер Роберт Земекіс. Ролі озвучують: Рей Вінстон, [Ентоні Хопкінс->anthony-hopkins], [Анжеліна Джолі->angelina-jolie], Робін Райт-Пенн, [Джон Малкович->john-malkovich], Кріспін Гловер.

beowulf

Воїн Беовульф перемагає монстра Гренделя. Смертельно поранене чудовисько тікає у своє болото, однак опівночі приходить новий жах, схожий на чарівну жінку, – мати Гренделя…

Екранізація англосаксонської поеми, яку було написано приблизно у 700-1000 роках. Працюючи над сценарієм понад 10 років тому, Ніл Гейман та Роджер Ейвері розглядали “Беовульфа” як малобюджетний екшн-трилер. Коли ж текст потрапив до рук Земекіса, він переконав сценаристів взяти на озброєння найсучасніші технології. За словами Ейвері, використання засобів, запропонованих режисером, “дає можливість зацікавити найширшу аудиторію”. Сценарій “Беовульфа” має певні розбіжності з поемою. Ейвері вважає, що оригінальна структура твору занадто складна для сучасних людей. Тому в сценарії змінено причини деяких вчинків героїв.

Акторів одягали у костюми з датчиками руху. Знімаючи черговий епізод, камери передавали інформацію у комп’ютер, де спеціальна програма трансформувала рухи акторів у рухи анімаційних персонажів. “Ми фізично виконували кожний рух, – згадує Джолі. – Кожен жест – це наш жест. Навіть очі героїв рухаються саме у тому напрямку, куди ми насправді дивилися”. Таким чином Рей Вінстон, який в житті зовсім не схожий на могутнього вікінга, зміг стати ним на екрані, а Кріспін Гловер перетворився на монстра Гренделя.

1 коментар для “Беовульф”

  1. “Сценарій “Беовульфа” має певні розбіжності з поемою. Ейвері вважає, що оригінальна структура твору занадто складна для сучасних людей” – Пипец, голливуд оправдывает свою тупость тем, что современные люди не смогут понять… мы, лять, тупые, а они умные… я в шоке…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *