Куди зникають фільми?

За останні тижні Міністерство культури України відмовило у видачі дозволу на прокат кільком фільмам, які з успіхом йдуть у світовому прокаті. Наказ Мінкультури від 18 січня заборонив Державній службі кінематографії видавати дозвіл на поширення і демонстрування фільмів, не дубльованих українською.

Першою жертвою стала французька комедія [“Астерікс на Олімпійських іграх”->asterix-3], яка мала вийти у прокат 30 січня, другою – фантастична стрічка [“Я – легенда”->i-am-legend-ann], чия довгоочікувана прем’єра так і не відбулась 7 січня. Є інформація, що першу з цих картин ми таки зможемо побачити наприкінці лютого.

У лютому також відмовили у дозволі на прокат фільмам “Наркоз” з [Джессікою Альбою->jessica-alba] і Хейденом Крістенсеном та “Полювання Ханта” з [Річардом Гіром->richard-gere] і Терренсом Говардом, а також російському релізу “Ми з майбутнього”. Питання – хто буде наступним?

3 коментаря для “Куди зникають фільми?”

  1. Прикро, звичайно, що деякі фільми забороняють, але якщо прокатники їх не дублюють, то наказ держслужби виправданий. Я б все одно не пішла дивитись ці фільми в кіно, якби вони були дубльовані російською.

  2. я же напротив не хожу с недавнего времени в кинотеатр, по той лишь причине, что дублтруют фильмы очень некачественно. И половину слов с трудом можно разобрать. Да и дублируют, зачастую, с русской версии

    живу в Украине

  3. сходіть на “так, ні, напевно” (чи якось так). кльовий фільм, хороший український переклад (багато діалогів).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *