Старі леви

Старі леви (Secondhand Lions / Старые львы). США, 2003. Режисер Тім Маккенліс. У ролях: [Майкл Кейн->michael-cain], [Роберт Дюволл->robert-duvall], [Гейлі Джоел Осмент->heily-joel-osment], Кіра Седжвік, Ніккі Катт, Майкл О’Ніл, Дейдре О’Коннелл, Крістіан Кейн, Ерік Белфоур, Еммануель Валіжіє, Дженніфер Стоун.

1+1, четвер 1 травня, 1.15

Дія стрічки відбувається у 1960-х роках у Техасі. Безвідповідальна мати (Седжвік) залишає свого сина Волтера (Осмент) на літо у двох його дядьків (Кейн та Дюволл) – старих вередливих диваків, котрі, як вважають усі їх родичі, десь ховають велику суму грошей. Спілкуючись зі старими, хлопець отримує кілька важливих життєвих уроків…

Ця повчальна, старомодно-сентиментальна картина не мала особливого успіху у прокаті: у США вона зібрала 35 млн. доларів. У режисурі Маккенліса можна знайти чимало недоліків, як і в написаному ним сценарії: деякі персонажі (особливо мати Волтера та її новий приятель-кримінальник) видаються надто карикатурними. До плюсів «Старих левів» слід віднести спецефекти від компанії Digital Domain, використані у сценах, де герої Кейна і Дюволла згадують свою бурхливу молодість, м’який та добрий гумор і, звичайно ж, надзвичайний акторський ансамбль. «Оскарівські» лауреати Кейн та Дюволл все ще знаходяться у чудовій формі: саме гра голлівудських ветеранів утримує глядацьку увагу протягом двох годин і оживляє досить банальний сюжет. Непогано впорався зі своєю роллю і юний Осмент ([«Шосте почуття»->sixth-sense]).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *