Подорож до центру Землі

Подорож до центру Землі (Journey to the Center of the Earth / Путешествие к центру Земли). Пригоди / фантастика. США, 2008. Режисер Ерік Бревіг. У ролях: [Брендан Фрейзер->brendan-fraser], Джош Хатчерсон, Аніта Брієм.

journey

Під час наукової експедиції в Ісландію вчений-романтик Тревор Андерсон (Фрейзер), його племінник Шон та їх місцевий провідник Ханна опиняються у печері, вибратися з якої можна, тільки спускаючись все глибше й глибше до центру Землі.

Картина дає нове трактування класичного роману Жуля Верна. Це перший ігровий фільм, повністю знятий у форматі цифрового 3D, і режисерський дебют лауреата “Оскара” й досвідченого майстра спецефектів Еріка Бревіга (“Згадати все”, “Перл Харбор”). “Я вважаю, що деякі історії непідвласні часу, і розповідь про трьох дослідників, які допомагають один одному під час своєї неймовірної подорожі, є тому чудовим прикладом”, – каже продюсер стрічки Шарлотта Хаггінс.

За кілька тижнів до початку зйомок усім виконавцям довелось пройти справжній курс зі скелелазіння, щоб підготуватись до сцени, де вони здійснювали крутий вертикальний спуск всередині вулканічної породи. Майстер візуальних ефектів до “Подорожі” Крістофер Таунсенд каже, що зйомки з високою цифровою роздільною здатністю надали знімальній групі більше свободи для створення дійсно яскравих кадрів, дозволивши наблизитись до відтворення того, що бачить людське око.

Художник-постановник Дейвід Сандефер зізнається, що найскладнішим завданням було знайти баланс між реальним і вигаданим. “У фільмі повинен був бути якійсь елемент фантазійності, але при цьому мені хотілось зробити так, щоб ця картина була схожа на реальність”, – стверджує Сандефер. Бревіг розповідає, що автори стрічки приділили багато уваги так званому “кольоровому сценарію”: на початку фільму використовується переважно приглушена кольорова гама, однак поступово глядача занурюють у все більш насичену за кольором реальність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *