Квант милосердя

Квант милосердя (Quantum of Solace / Квант милосердия). Бойовик. США, 2008. Режисер Марк Форстер. У ролях: [Денієл Крейг->daniel-craig], [Ольга Куриленко->olga-kurilenko], Метью Амальрік, Джемма Атертон, Джанкарло Джанніні, Джуді Денч, Джеффрі Райт.

quantum

Дії агента 007 (Крейг) стають ще екстремальнішими, коли він розпочинає особисте полювання на відповідальних за смерть його коханої Веспер Лінд.

Сюжет “Кванту милосердя” частково базується на однойменному оповіданні Іана Флемінга, яке увійшло до однієї зі збірок його творів. Бонд у першоджерелі є лише другорядним персонажем. Продюсер Майкл Вілсон розповідає про новий фільм: “Ця історія не схожа на решту пригод агента 007, вона вирізняється з-поміж інших оповідань Флемінга. Тут більше уваги приділяється особистості героя, його душевним переживанням, а не шпигунським пристрастям. Нам здалось, що буде цікаво дати стрічці таку інтригуючи назву”. Вілсон також зізнався, що фільм буде експериментом, спробою привнести щось нове у “бондіану”. Новою дівчиною агента стала українська модель Ольга Куриленко.

Різноманітні нещастя буквально переслідували знімальну групу “Кванту”. У квітні один з автомобілів Бонда потонув у озері: водій не впорався з керуванням, машина вартістю 265 тисяч доларів опинилась у воді, а каскадер Фрейзер Данн потрапив до лікарні. Наприкінці квітня стало відомо про ще одну аварію, яка сталася на зйомках в Італії: каскадер Аріс Комнінос під прицілом камер вів Aston Martin вузьким шляхом біля озера Гарда і зіткнувся з іншим автомобілем. Постраждав також його пасажир, але не так серйозно, як Комнінос, якого у важкому стані відправили до лікарні у тому самому гелікоптері, з якого працював оператор. Ні режисера Форстера, ні Крейга того вечора на зйомках не було, однак головний виконавець теж не вберігся від біди: у червні він поранив на зйомках обличчя, на яке довелось накласти вісім швів, а через кілька тижнів мало не залишився без пальця. Фани називають це “прокляттям Бонда”: наприклад, у 1997 р. на зйомках стрічки “Завтра ніколи не помре” Пірс Броснан заробив собі шрам, а у 2002 р., коли йшла робота над серією “Помри, але не зараз”, отримала поранення виконавиця головної жіночої ролі Гелі Беррі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *