Перевізник-3

Перевізник-3 (Transporter 3 / Перевозчик-3). Бойовик. США, 2008. Режисер Олів’є Мегатон. У ролях: [Джейсон Стетем->jason-statham], Роберт Кнеппер, Наталія Рудакова.

transporter3

Френк Мартін (Стетем) змушений перевезти викрадену дочку голови “Агентства з охорони довкілля” Валентину з Марселя через Штутгарт та Будапешт в Одесу. Йому доводиться боротися з людьми, які змусили його взятися за цю роботу, а також з неслухняністю Валентини.

Перед зйомками Стетему довелось посидіти на строгій дієті.

Бойові сцени у стрічці поставив Корі Юень ([“Смертельна зброя-4”->lethal-weapon-3], [“Люди Ікс”->x-men]). Особливою ефектною у картині вийшла фінальна сутичка героя та його головного противника Джонсона, яку знімали два дні. Виконавець ролі лиходія Роберт Кнеппер (“Втеча з в’язниці”) кілька років тому займався тай-чі, і, пам’ятаючи, що у східній філософії все побудовано навколо образів тварин, він під час бійки думав про хижого богомола. Коли актор намагався зрозуміти мотивацію свого персонажа, він уявляв на його місці дипломата, якого американський уряд послав до Іраку.

Трюками у “Перевізнику-3” займався інший корифей – Ремі Жульєн, на рахунку у якого шість стрічок про Джеймса Бонда, більшість картин Жан-Поля Бельмондо, [“Код да Вінчі”->da-vinci-code]. Усі автомобільні погоні знімали в режимі реального часу, без моделей, щоб вловити швидкість машини, яку закручує і заносить. Комп’ютерні спецефекти майже не використовували, і більшість трюків було виконано на знімальному майданчику.

“Ми зробили великий крок уперед порівняно з першими двома серіями, показавши, що Френку загрожує справжня небезпека, – вважає режисер Мегатон. – Вперше за свою кар’єру він зустрічає жахливого противника, який відразу ж задає тон. Ще він у нас вперше закохується”.

1 коментар для “Перевізник-3”

  1. качав з торентів, відповідно дивився мовою оригіналу…
    1) великий + за те, що “українську” частину фільму вперше показали правильно;
    2) – за те, що з-поміж великої кількості справжніх красунь взяли Рудакову :-/ ; втратився антураж, створений в попередніх частинах (In My Humble Opinion).
    Підсумок: Фільм вийшов твердим середнячком (IV із V)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *