Підміна

Підміна (Changeling / Подмена). Драма / трилер. Режисер [Клінт Іствуд->clint-eastwood]. У ролях: [Анжеліна Джолі->angelina-jolie], Джеффрі Донован, [Джон Малкович->john-malkovich], Джейсон Батлер Гарнер, Майкл Келлі, Емі Раян, Джефф Пірсон, Колм Фіоре.

change

Картина базується на реальних подіях. У березні 1928 р. лос-анджелеська самотня мати Крістін Коллінз пішла з дому, залишивши сина Волтера самого. Повернувшись додому, вона побачила, що малого немає. Через деякий час Крістін привезли хлопчика, проте вона запевнила поліцейських, що, попри зовнішню подібність, це не її син…

Сценарист Джей Майкл Стражинськи, колишній журналіст, натрапив на цю історію випадково: людина, яка колись була його джерелом у муніципалітеті, подзвонила з повідомленням, що у міській раді збираються палити архіви і що серед цих архівів було знайдено те, що Стражинськи має побачити. Увагу муніципального чиновника привернули приготовані до спалення протоколи справи Коллінз, яка стала національною сенсацією, але через деякий час відійшла у небуття. “Я лише хотів нагадати і віддати шану тому, що зробила Крістін Коллінз”, – пояснює сценарист, який майже рік вивчав справу у записах міського архіву.

Спочатку режисером стрічки мав стати Рон Говард, однак через проблеми з часом та загальне бажання пришвидшити проект його замінили Іствудом. Джолі розповідала в інтерв’ю, що після прочитання сценарію була налякана і спочатку відмовилась, бо не хотіла переживати те саме, що її героїня, не хотіла собі уявляти, що подібне може статися з кимось з її дітей. Однак потім актриса наважилась погодитись. Зйомки фільму, які проходили в околицях Лос-Анджелесу, почались 15 жовтня 2007 р., а закінчились у листопаді того ж року. Світова прем’єра картини відбулась 20 травня цього року на 61-му Каннському фестивалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *