Золотий глобус-2008

Головним тріумфатором 66-ї щорічної церемонії вручення премій “Золотий глобус” стала стрічка Денні Бойла “Мільйонер з нетрів”, якій дістались премії за режисуру, сценарій, музику та приз найкращому фільму року. Ця стрічка вже зібрала велику колекцію нагород, присуджених різними товариствами кінокритиків у США.

winsl-globe.jpg

Серед тріумфів особистих на першому місці, безперечно, подвійний успіх [Кейт Вінслет->kate-winslet], яка отримала відразу два “Глобуси” – за ролі головну (“Революційний шлях”) та другорядну (“Читач”). Не менш дивовижною подією стало повернення у велике кіно [Міккі Рурка->mickey-rourke], якого давно не вважають актором першої ліги у Голлівуді: знявшись у картині “Рестлер”, він обійшов самого [Шона Пенна->sean-penn] у боротьбі за звання найкращого драматичного актора.

Премію за найкращу чоловічу роль другого плану присудили посмертно [Хіту Леджеру->heth-ledger] за роль Джокера у [“Темному Лицарі”->dark-knight]. Цього всі очікували, бо саме такий вибір зробили практично всі кінокритичні організації Америки.

“Золотим глобусом” за найкращу комедію відзначили стрічку Вуді Аллена “Вікі Крістіна Барселона”. Найкращими комедійними актором та актрисою стали відповідно Колін Фаррелл (“Залягти на дно у Брюгге”) та Саллі Хокінс (“Безтурботна”).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *