Премії Британської кіноакадемії

Цього року лауреати BAFTA майже збіглися з переможцями “Золотого глобуса”. “Мільйонер з нетрів” Денні Бойла зібрав сім нагород: за фільм, режисуру, адаптований сценарій, музику, операторську роботу, монтаж та звук. Мало хто сумнівається у тому, що 22 лютого цю картину чекатиме не менший успіх на церемонії вручення “Оскарів”.

slumdog-millionaire

Найкращими актором і актрисою стали знову ж таки [Міккі Рурк->mickey-rourke] та [Кейт Вінслет->kate-winslet] – щоправда, останню відзначили за “Читача”, якого Асоціація журналістів прописала у номінації за другорядну роль. Це дало можливість отримати британську премію за роль другого плану [Пенелопі Крус->penelopa-crus] (“Вікі Крістіна Барселона”).

Очікуваним було посмертне присудження призу за чоловічу роль другого плану [Хіту Леджеру->heath-ledger] за гру у [“Темному Лицарю”->dark-knight]. Це єдина премію Британської академії, яка дісталась головному хіту року, хоча він був присутній у 9 номінаціях.

Найкращим анімаційним фільмом визнали [“УОЛЛІ”->walle]. “Дивному випадку Бенджаміна Баттона” дістались нагороди за декорації, грим та візуальні ефекти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *