Ніч у музеї-2

Ніч у музеї-2 (A Night at the Museum 2 / Ночь в музее-2). Фантастична комедія. США, 2009. Режисер Шон Леві. У ролях: [Бен Стіллер->ben-stiller], [Робін Вільямс->robin-williams], [Емі Адамс->emy-adams], [Овен Вілсон->owen-wilson], Генк Азарія, Крістофер Гест, Ален Шаба, Джон Бернталь.

night_at_the_museum_2_p.jpg

Колишній нічний сторож музею Ларрі Дейлі (Стіллер) дізнається, що його улюблених експонатів-друзів відправили в архіви Смітсонівського інституту, де новачки розбудили відомих історичних лиходіїв, які вирішили захопити музей, а потім і увесь світ…

У другій серії сторож Ларрі повинен був пережити щось ще більш неймовірне і набагато масштабніше, ніж ніч серед експонатів нью-йоркського музею природної історії, які раптом ожили. Де можна знайти ще більший музей, який би об’єднував в собі ще більш вражаючий набір експонатів, від доісторичних істот до творів середньовічного мистецтва та ракет космічного століття, і де були б приховані неперевершені можливості для розвитку смішного й захоплюючого сюжету? Відповідь була лише одна – величний Смітсонівський інститут.

“Ніч у музеї-2” стала першим фільмом, знятим у цьому закладі. “Ми з Беном Стіллером завжди були згідні, що ми не будемо знімати продовження цієї історії, якщо у нас не буде доброго нового сюжету – тому, коли з’явилась ідея, що Ларрі з друзями потрапить у Смітсонівський інститут, ми зрозуміли, що це те, що нам потрібно”, – каже режисер обох частин Шон Леві. Врешті-решт сценаристи Томас Леннон та Роберт Бен Гарант обмежили основну дію картини кількома найбільш цікавими місцями комплексу – Музеєм повітроплавання та космонавтики (найбільш відвідуваним музеєм світу), Смітсонівським палацом і Меморіалом Лінкольна.

Один з експонатів стає для Ларрі не лише надійним другом, а й несподіваним романтичним захопленням, яке допомагає йому знову відчути смак життя. “З того моменту, як ми побачили експозицію, присвячену Амелії Ерхарт, в Музеї повітроплавання та космонавтики, ми знали, що вона стане тим жіночим персонажем, який допоможе Ларрі знайти свій шлях додому, в буквальному та переносному значенні”, – розповідає Леннон. Одну з перших жінок-пілотів (тобто її воскову фігуру, що ожила) зіграла Емі Адамс, яку цього року вдруге номінували на “Оскар” (за роль другого плану у стрічці Джона Патріка Шенлі “Сумнів”).

1 коментар для “Ніч у музеї-2”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *