Сієнна Міллер

Сієнна Міллер (Sienna Miller / Сиенна Миллер) народилась 28 грудня 1981 р. у Нью-Йорку, в сім’ї американського банкіра Еда Міллера та англійської актриси Джо Міллер. Після розлучення батьків Сієнна переїхала з матір’ю до Англії. У той час, коли її мати відвідувала драматичну школу Лі Страсберга у Лондоні, дівчина вчилась у школі-пансіоні в Ескоті, розташованій в годині їзди від столиці. Однокласниці запам’ятали її як “дику дитину”, яка курила і дружила з хлопчаками з сусідніх шкіл.

sienna1.jpg

Закінчивши школу, Міллер приїхала у Нью-Йорк, щоб теж навчатися у школі Страсберга. Саме у цьому місті відбувся її позабродвейський дебют. Повернувшись у Лондон, Сієнна вперше знялась у кіно – у незалежній картині “Джой-вершник”. Потім вона отримала роль у телесеріалі “Американське посольство”, який проіснував недовго. Першим справжнім успіхом акторки стала постійна роль у телесеріалі “Час спати” у 2001 р.

На початку 2003 р. Міллер зіграла Фіону Бікертон у 13-серійному серіалі “Кін Едді”, який розповідав про нью-йоркського поліцейського, котрому довелося працювати в англійській дільниці. Після цього Сієнна отримала відразу дві нові ролі – у стрічці “Листковий пиріг”, зйомки в якій зайняли у неї лише п’ять днів, і в комедії [“Альфі”->alfie], яка стала для неї етапною. Міллер грала Ніккі, одну з численних дівчат, яких спокусив красень Альфі у виконанні [Джуда Лоу->jude-law], і за межами знімального майданчику почала зустрічатись з головним виконавцем. Вони разом з’являлись під час рекламної кампанії фільму “Холодна гора”, і глядачі хотіли дізнатися, ким є нова супутниця Лоу.

sienna2.jpg

Влітку 2005 р. актриса дебютувала на театральній сцені Лондона, виконавши роль Селії у п’єсі Шекспіра “Як вам це подобається”, поставленій Дейвідом Ланом. Успіх у прокаті мала костюмована мелодрама Лассе Хальстрьома [“Казанова”->casanova] (2005), де партнерами Сієнни були [Хіт Леджер->heth-ledger] та [Джеремі Айронс->jeremy-irons]. У січні 2006 р. Міллер підписала контракт з англійською компанією “Pepe Jeans” на випуск власної лінії джинсового одягу та аксесуарів під назвою “2812”, яка розшифровується як дата народження Сієнни. У 2007 р. на екрани вийшла казка [“Зоряний пил”->stardust], де актриса зіграла Вікторію, кохану головного героя. Наступного року вона знялась у драмі режисера Бібана Кідрона “Хіпі Хіпі Шейк” за мотивами мемуарів Річарда Невіла. Незабаром на екрани вийде бойовик Стівена Соммерса “Солдат Джо: Атака Кобри”, де актриса зіграла одну з головних ролей.

sienna3.jpg

Сієнна стверджує, що її повсякденне життя значно менш цікаве, ніж пригоди її персонажів на екрані, і зізнається, що найбільше любить вирощувати власні фрукти й овочі. “У мене є котедж і сад біля будинку у Лондоні, за яким я доглядаю, – розповідає акторка. – З нетерпінням чекаю повернення у свій сад. Тільки й думаю про свої овочі!” Міллер каже, що їй не вистачає затишку на знімальному майданчику і що їй важко бути далеко від улюбленого саду, будинку та собаки. Сієнна – не єдина зірка Голлівуду, яка захоплюється садівництвом: вирощувати овочі й фрукти також любить Ніколь Кідман.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *