Бригада “М”

Бригада “М” (G-Force / Миссия Дарвина). Пригодницька комедія. США, 2009. Режисер Хойт Єтмен. У ролях: [Білл Найджи->bill-naji], Вілл Арнетт, Келлі Гарнер, Зак Галіфіанакіс.

2009_g_force_wallpaper_003.jpg

“Бригада “М” – команда розумних морських свинок, яка працює у секретному підрозділі. Разом вони щодня рятують світ, поки їх не відправляють у магазин домашніх тварин на продаж. Але навіть після цього свинки примудряються руйнувати плани злого генія…

Це перша робота відомого продюсера Джеррі Брукхаймера у жанрі тривимірної напіванімаційної комедії і перший фільм про морських свинок, які стали секретними агентами. Початкову ідею “Бригади “М” підкинув п’ятирічний син режисера Хойта Єтмена-молодшого. Якось хлопчик приніс додому морську свинку і сказав, що було б дуже круто, якби ці звірята могли бути солдатами. Насправді ж ідея використання дресированих тварин як агентів спецслужб виникла давно і за межами кінематографу. Можна знайти чимало статей про різних представників фауни, від тарганів з мініатюрними камерами до дельфінів, яких навчають шукати міни, і білок, до яких чіпляють записуючу апаратуру для непомітного стеження.

Режисер Єтмен свого часу отримав “Оскар” за досягнення у галузі спецефектів за фантастичну стрічку “Безодня” Джеймса Кемерона, а також сертифікат за заслуги у галузі науки і техніки (за просування технології відрисовки комп’ютерної графіки). Команду майстрів візуальних ефектів, які працювали над “Бригадою”, очолив Скотт Стокдік, лауреат “Оскара” за спецефекти до кінокоміксу [“Людина-павук-2”->spider-man-2]. Спеціально для фільму розробили і сконструювали багатий асортимент сучасного розвідувального обладнання у масштабі, що відповідає розмірам головних героїв, в тому числі ергономічну клавіатуру командного центру для крота Спеклса (мініатюрні кігті крота зовсім не призначені для натискання на клавіші).

Кінематографісти намагались створити найбільш реалістичних морських свинок, яких тільки можна намалювати за допомогою комп’ютерної графіки. Вони вивчали поведінку тварин в природі, щоб потім відтворити її у віртуальному світі. Для зйомок реального світу з точки зору середньостатистичного гризуна використовували спеціальні камери. Камера “Живчик” (її назвали так за кумедний звук, який йшов від неї під час зйомок) могла знімати сцену, повертаючись на 360 градусів, після чого зображення оцифровувалося на комп’ютері. 35-міліметрова камера “Мухозір” була обладнана дуже широким об’єктивом типу “риб’яче око”, щоб вірогідно передати кругозір агента Муха.

Маленьких агентів озвучили [Ніколас Кейдж->nicolas-cage], [Пенелопа Крус->penelopa=cruz] та Сем Роквелл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *