Марлон Веянс

Марлон Веянс (Marlon Wayans / Марлон Уэйанс) – наймолодший представник найсмішнішої сім’ї негритянського шоу-бізнесу. Він народився у 1972 р. в Нью-Йорку, саме там закінчив школу мистецтв, а потім продовжив вивчення кіно у Гарвардському університеті. Під впливом старшого брата клану Веянсів, Кінена Айворі, Марлон вирішив робити кар’єру у шоу-бізнесі. “Чимало людей думають, що я смішний і божевільний весь час, але я вступив до вищої школи, щоб навчатися мистецтва. Просто так вийшло, що я смішний”, – каже про себе Веянс. Спочатку він отримав невелику роль в опусі брата у 1988 р., потім почав виступати у шоу “В живих кольорах”. Природний дар до комедії швидко зробив багатьох колег Веянса його прихильниками, і він почав отримувати ролі не тільки на телебаченні, а й в кіно.

wayans1.jpg

Після зйомок у фільмі свого другого брата Деймона “Більше грошей” Марлон став отримувати запрошення на більш солідні ролі. Його кілька разів розглядали як кандидата на роль Робіна у стрічках про Бетмена, однак щоразу цей образ викидали зі сценарію. У 1995 р. Марлон разом зі ще одним братом, Шоном, взяв участь у проекті “Брати Веянси”. Поступово він розширив коло своїх обов’язків, виконуючи роботу сценариста, режисера і виконавця головної ролі. Результатом цих зусиль стали найвідоміші фільми сімейного клану – “Не погрожуй Південному Централу” (1996) та [“Дуже страшне кіно”->scary-movie] (2000); якщо перший з них був відверто розрахований на афро-американську публіку, то другий сподобався і білим глядачам. Марлон також з’являвся у фільмах “Шоста людина” (1997), “Без почуттів” (1998), “Підземелля драконів” (2000), “Дуже страшне кіно-2” (2001), “Ігри джентльменів” (2004), “Білі ципоньки” (2004), “Малюк” (2006). Його найкращою роботою в кіно залишається роль наркомана у драмі Даррена Аронофскі “Реквієм мрії” (2000).

wayans2.jpg

Більшість спільних робіт братів Веянсів добре пройшли в прокаті, однак викликали негативну реакцію критиків через туалетний гумор. “Нам ніколи не дочекатися від них добрих рецензій, – вважає Марлон. – В їхніх очах ми просто гидкі хулігани, яких треба засуджувати і критикувати. За роль у “Реквіємі мрії” мене хвалили. То й що? Фільм зібрав у прокаті 5 мільйонів доларів. Хоча усі, хто його подивився, казали, що це класне кіно. А “Дуже страшне кіно” зібрало 167 мільйонів. Успіх у глядачів і успіх у критиків – це зовсім різні речі, і їх не можна змішувати”.

wayans3.jpg

В [“Атаці Кобри”->g-i-joe] Веянс зіграв обов’язкового афро-американського члена команди рятівників світу – Воллеса Вімса на прізвисько Ріпкорд, який закохується у Шону О’Хара ([Рейчел Ніколс->rachel-nichols]). Продюсер Лоренцо ді Бонавентура запевняв перед прем’єрою, що у Марлона драматична роль і що він запросив цього актора після того, як побачив його роботу у “Реквіємі мрії” і зрозумів, що він здатен грати серйозні ролі. Однак герою Марлона все ж таки дали можливість жартувати у кадрі.

1 коментар для “Марлон Веянс”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *