Володар перснiв: Двi вежi

Володар перснiв: Двi вежi (The Lord of the Rings: The Two Towers / Властелин колец: Две крепости). США, 2002. Режисер Пiтер Джексон. У ролях: Iлайджа Вуд, Iан Маккеллен, Вiгго Мортенсен, Лiв Тайлер, Кейт Бланшетт, Шон Астiн, Орландо Блум, Крiстофер Лi, Джон Рiс-Дейвiс.

1+1, недiля 8 сiчня, 19.50

Братство персня розпалося, однак надiю ще не втрачено. Прямуючи у царство зла Мордор, щоб знищити перстень влади, Фродо i Сем змушенi довiрити своi життя Голлуму – дивовижнiй iстотi з роздвоeнням особистостi. Тим часом об’eднанi сили людей та ельфiв намагаються зупинити величезну армiю оркiв, створених злим чаклуном Саруманом…

340 млн. доларiв в американському прокатi, численнi касовi рекорди, два “Оскари”, титул найкращого фiльму року вiд глядачiв MTV – цей перелiк даe лише часткове уявлення про значення цiei стрiчки та трилогii в цiлому для американського жанрового кiно нового столiття. Джексон вдруге продемонстрував, як те, що часто стаe недолiком голлiвудських блокбастерiв, можна перетворити на достоiнство: у нього спецефекти працюють на сюжет (без них не було б нi створеного на екранi казкового свiту, нi самоi картини), а ощадливiсть фарб у змалюваннi характерiв персонажiв робить iх справжнiми мiфiчними героями. У другiй частинi екранiзацii твору Дж. Р. Р. Толкieна режисер, який завдяки “Володарю перснiв” потрапив до кола провiдних постановникiв “фабрики мрiй”, продовжуe дивувати публiку, вiдкриваючи новi горизонти мiфологiчного епосу. Його головним козирем у “Двох вежах” став Голлум – велике досягнення як майстрiв спецефектiв, чию працю заслужено вiдзначила Кiноакадемiя, так i актора Ендi Серкiса, який подарував персонажу свiй голос та пластику (деякi критики навiть писали про можливу номiнацiю на “Оскар” за другорядну роль).

Володар перснiв: Двi вежi (The Lord of the Rings: The Two Towers / Властелин колец: Две крепости). США, 2002. Режисер [Пiтер Джексон->peter-jackson]. У ролях: [Iлайджа Вуд->elaja-wood], [Iан Маккеллен->ian-mckellen], [Вiгго Мортенсен->viggo-mortensen], [Лiв Тайлер->liv-tyler], [Кейт Бланшетт->cate-blanschett], Шон Астiн, [Орландо Блум->orlando-bloom], [Крiстофер Лi->christopher-lee], Джон Рiс-Дейвiс.

ICTV, субота 5 вересня, 19.00

Братство персня розпалося, однак надiю ще не втрачено. Прямуючи у царство зла Мордор, щоб знищити перстень влади, Фродо i Сем змушенi довiрити свої життя Голлуму – дивовижнiй iстотi з роздвоєнням особистостi. Тим часом об’єднанi сили людей та ельфiв намагаються зупинити величезну армiю оркiв, створених злим чаклуном Саруманом…

340 млн. доларiв в американському прокатi, численнi касовi рекорди, два “Оскари”, титул найкращого фiльму року вiд глядачiв MTV – цей перелiк дає лише часткове уявлення про значення цiєї стрiчки та трилогiї в цiлому для американського жанрового кiно нового столiття. Джексон вдруге продемонстрував, як те, що часто стає недолiком голлiвудських блокбастерiв, можна перетворити на достоїнство: у нього спецефекти працюють на сюжет (без них не було б нi створеного на екранi казкового свiту, нi самої картини), а ощадливiсть фарб у змалюваннi характерiв персонажiв робить їх справжнiми мiфiчними героями. У другiй частинi екранiзацiї твору Дж. Р. Р. Толкiєна режисер, який завдяки “Володарю перснiв” потрапив до кола провiдних постановникiв “фабрики мрiй”, продовжує дивувати публiку, вiдкриваючи новi горизонти мiфологiчного епосу. Його головним козирем у “Двох вежах” став Голлум – велике досягнення як майстрiв спецефектiв, чию працю заслужено вiдзначила Кiноакадемiя, так i актора Ендi Серкiса, який подарував персонажу свiй голос та пластику (деякi критики навiть писали про можливу номiнацiю на “Оскар” за другорядну роль).

1 коментар для “Володар перснiв: Двi вежi”

  1. Як на мене – то “Дві вежі” найкраща частина трилогії, чого варте лише взяття Хельмової западини – одна з кращих батальних сцен, що будь-коли знімали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *